Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s bulgurem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Polévka s bulgurem bude sytá a lahodná. Pokud budete postupovat podle našeho receptu a přidáte v závěru vaření ještě citronovou šťávu, tak zjistíte, že chuť se opravdu značně vylepší. Je to osvědčený trik pro "vytáhnutí" chuti z vývaru.

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 485 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny99,40 g
Tuky34,79 g
Vláknina11,98 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy84,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur připravíme dle návodu na obalu, nevaříme. Krok 2: Kuřecí prsa očistíme, osolíme a ze všech stran. Opečeme cca 4 minuty v rozehřátém hrnci na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme stranou. Krok 3: Do výpeku dáme předem dobře očištěný pórek nakrájený na kolečka a restujeme cca 2 minuty, přidáme rozmáčknutý a nasekaný stroužek česneku, promícháme a necháme rozvonět. Krok 4: Do hrnce vrátíme maso, přidáme bobkový list, koření a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 12-15 minut. Krok 5: Měkké maso vyndáme, pomocí vidliček natrháme a dáme zpět do polévky. Přidáme pařený bulgur, citronovou šťávu. Krok 6: Na talíři nebo misce posypeme zvolenými bylinkami, barevným pepřem a citronovou kůrou. Kdo má rád přidá kopeček zakysané smetany.

TIP: Chyby při vaření vývaru

Zveřejněno 21. 9. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Polévku s citronem jsem se naučila v mládí od maminky kamarádky, která pocházela z Řecka. Polévka je lahodná, stačí dát trošku citronové šťávy a podle chuti postupně přidávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R1P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zuzi777a (moderátorka): :-) Děkuji za komentář, chuťově je to asi jedno jen vařením se přijde vše co je tam zdravé a zalít vřelou vodou a nechat stát trvá maximálně 15 minut než se voda vstřebá - zatím se uvaří to ostatní- takže do 20 minut vše na stole:-K Přeji krásný den :-K

Tak jsem zkoušela oba postupy při přípravě bulguru a za mě je vařený v pohodě. Pro věčně spěchající, jako jsem já, je to super výživná vložka do polévky. Na spaření a nabobtnání jsem si vzpomněla až když už byl čas obědvat!😁

Tonja: bulgur se úplně nevaří - odměřebé množství se zalije vroucí voidou (dvojnásobným množstvím) a nechá se vstřebat - není potom syrový ale "uvařený" v té páře nebo chceteli pařený - nevím jak to jinak popsat. :-K

V bodě (1) postupu píšete, že bulgur nevaříte, v bodě (5) postupu píšete, že přidáte uvařený bulgur. So z teho volajaký zmetený.

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, máslo, bulgur, sůl, pepř čtyř barev, pórek, bobkový list, koření nové koření, česnek, vývar kuřecí, šťáva citronová, kůra citronová, libeček, crème frâiche

Přidat fotografie receptu