Rebarborová miska s jahodami a mátou

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 3 názory

Suroviny

500 g (mladých řapíků) rebarbory
100 g hnědého cukru
kousek celé skořice
1 vanilkový lusk
1 dl bílého vína
trochu vody
Do hotového:
6-8 jahod
máta
K podávání:
zakysaná smetana hustá krémová
cukrářské piškoty
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k rebarboře.

  2. Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a na jemno nasekáme mátu. Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba.

  3. Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou a piškoty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rebarborová miska s jahodami a mátou

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Budu moc ráda, pokud někdo vyzkoušíte, nám to moc chutnalo.
    Dokonce i mladší dcera, která o klasický rebarborový koláč nestojí, tohle vzala na milost :-)) Kombinaci jahod a rebarbory mají rádi Francouzi a ti vědí, co je dobré ;-)

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Až bude rebarbora narostlá,určitě udělám.Může to být dobré.Zatím:yes::-p

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Z rebarbory jsem už na velikonoce dělala koláč. Musí to být moc dobré:-p:-p +5

Tématické fráze: rebarborová polévka uvarena rebarbora zemlovka s rebarborou,,tvarohem a jahodami rebarborova marmelada jahody mata co s mátou dezerty a moucniky s matou recetpy co s mátou jahodový koláč s mátou lada hruska kolac z rebarbory recepty s mátou rebarborova kase tncz nova levné recepty ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo