Bramborový cibulový koláč

Hana Lounova Kuchařka: Hana Lounova

Doba přípravy: cca 1 hodina 4 porce Bramborová jídla 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

cca 8 středně velkých brambor
250 ml smetany ke šlehání
1 PL hladké mouky
2 vejce
2 malé nebo 1 velkou cibuli
100 g anglické slaniny nebo Burgundské šunky
150 g strouhaného sýra
200 g sýra s oranžovou plísní (např. Limburger)
1 PL provensálských bylinek (rozmarýn, bazalku a tymián, případně i oregano)
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout a starší oloupeme. Nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Pečlivě je poklademe na plech, mezery vyplníme kousky brambor. Nastrouháme cibuli na tenké plátky, ty v ruce promačkáme a rovnoměrně rozložíme na koláč.

  2. Smícháme smetanu, mouku, vejce, provensálské byliny, sůl a pepř. Lžící rovnoměrně nalijeme na rozloženou cibuli. Na kousky nakrájenou slaninu nebo šunku poklademe rovnoměrně po celé ploše. Posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky sýra s oranžovou plísní.

  3. Pečení:
    Já používám crisp plech Whirlpool o průměru 31 cm. V crisp režimu v mikrovlnce trvá pečení 11 minut, v troubě to bude asi trochu déle, tipuji to na 20 minut. Povrch musí být růžový, ne hnědý.
    Po vyndání z trouby je třeba nechat trochu zchladnout a teprve potom krájet na díly.

Poznámka

Fotku zatím nemám, bylo to tak dobré, že jsme to snědli a až potom jsem se rozhodla dát to na tyto stránky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bramborový cibulový koláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo