Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 431 kJ / 3 927 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,63 g |
Tuky | 300,10 g |
Vláknina | 53,50 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 5,30 g |
Sůl | 12,78 g |
Sacharidy | 142,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu).
Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky.
Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.
Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky. Krok 2: Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout. Krok 3: Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme. Krok 4: Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut. Krok 5: Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut. Krok 6: Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty. Krok 7: Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty. Krok 8: Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut. Krok 9: Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky). Krok 10: Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost. Krok 11: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.
Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky.
Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.
Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky. Krok 2: Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout. Krok 3: Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme. Krok 4: Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut. Krok 5: Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut. Krok 6: Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty. Krok 7: Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty. Krok 8: Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut. Krok 9: Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky). Krok 10: Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost. Krok 11: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.
Zveřejněno 23. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlapská pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAXr
Moje poznámka
Chlapská pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAXr
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 21 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 7 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 9 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 11 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 12 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 12 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 14 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 14 hodinami
Suroviny:
česnek,
protlak rajčatový,
směs zeleninová mražená,
slanina,
fazole sterilované,
víno portské,
cibule,
maso mleté,
párky,
omáčka sojová,
maso kuřecí,
koření,
crème frâiche,
koření kari,
koření chilli,
pepř cayenský,
paprika sušená pálivá
Komentáře (2)
Zdá sa, že ste do receptu použili všetky jedy, ktoré ste v kuchyni našli, bez rozdielu, či sú tradičné v čínskej, indickej alebo stredoeurópskej kuchyni.
A výsledok?
Zmes, ktorá sa nedá identifikovať.
Škoda...