Makovník s tvarohem a hruškami
Recept ještě nebyl hodnocenHrušky nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Těsto vypracujeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct na 160 stupňů na cca 40 min. Kontrolujeme špejlí. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrušky nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Těsto vypracujeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct na 160 stupňů na cca 40 min. Kontrolujeme špejlí. Na…
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme…
Rychlý a přesto působivý dezert, který zvládnete kolem chvilky. Křupavé vrstvy těsta se krásně doplňují se sladkými jablky a voňavou skořicí, takže se hodí k odpolední…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Křehké linecké cukroví je na vánočním stole klasika. Ochutnejte ho v pozměněné verzi s kukuřičnou moukou, provoněné mandlovou esencí. Namísto obvyklého slepování…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků. Bílky společně s cukrem vyšleháme do pěny, do které lehce vmícháme žloutky. Mouku a kakao si přesypeme (společně) přes síto a…
Staroněmecký recept na anýzové figurky nese svůj název podle Švábska, oblasti v dnešním jižním Německu. Jednalo se o oblíbené pečivo, které se prodávalo především na…
Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl. Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem…
Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl. Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem…
Z kukurice zlejeme prebytočnú tekutinu - mrazenú vhodíme do vriacej vody a povaríme, scedíme. Kukuricu posypeme mletým makom a práškovým cukrom.(príp. osladíme medom,…
Těsto připravíme rychlým zpracováním všech surovin. Hotové dáme na půl hodiny odležet do chladu.Mezitím připravíme náplň: jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme nebo…
Těsto připravíme rychlým zpracováním všech surovin. Hotové dáme na půl hodiny odležet do chladu.Mezitím připravíme náplň: jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme nebo…
Do mísy dáme mouku. Mléko s tukem přivedeme k varu a zalijeme jím mouku. Pořádně promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme 2 vajíčka a špetku…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, jednu třetinu dáme do chladničky, zbylou část rozválíme na placku a přeneseme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, jednu třetinu dáme do chladničky, zbylou část rozválíme na placku a přeneseme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.…
Těsto: Všechny suroviny smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto, které uložíme min. na 30 minut do lednice.Krém: Mascarpone, tvaroh, cukr a čoko kousky…
Těsto: Všechny suroviny smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto, které uložíme min. na 30 minut do lednice.Krém: Mascarpone, tvaroh, cukr a čoko kousky…
Těsto: Formu na koláč (24 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do bílé pěny, přidáme mouku a nakonec…
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…