Apple Pie - Jablečný koláč

catherina Kuchařka: catherina

Doba přípravy: 35 minut+ 30 minut na odstání 4-6 porcí Moučníky , Ostatní 10 názorů

Suroviny

3 středně velké brambory (vychladlé, uvařené a rozmačkané)
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku pískového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
3 velká jablka
mletá skořice dle chuti
2 lžíce medu
vejce nebo voda na potření
1 lžíce pískového cukru navíc na posypání
šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K rozmačkaným bramborám přidáme prosátou mouku, cukr a kypřící prášek. Vypracujeme tuhé těsto a dáme na 30 minut do ledničky odpočinout.

  2. Troubu předehřejeme na 190°C. Jablka oloupeme, odtraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Zalejeme vodou, smíchanou s trochou citronové šťávy, aby jablka nezhnědla než těsto rozválíme.

  3. Kulatou koláčovou formu (o průměru asi 20cm) lehce vymažeme olejem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu rozválíme tak, aby pokryla dno formy. Na těsto rozložíme osušené plátky jablek, posypeme skořicí a pokapeme medem.

  4. Rozválíme zbývající těsto, překryjeme jím jablka a okraje ozdobně upravíme. Do koláče uděláme tři hluboké zářezy, aby mohla unikat pára.

  5. Povrch potřeme vejcem nebo vodou a posypeme lžící cukru.

  6. Pečeme 30-40 minut dozlatova. Nejlepší je ješte teplý a se šlehačkou.

Poznámka

Recept je od mého učitele angličtiny - rodilého mluvčího z USA.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Apple Pie - Jablečný koláč

Tématické fráze: jablečný pie aple pie jablečný koláč apple pie apple pie recept jablečný pie recept jablečný koláč s olejem apple pia apple crips nejlepší apple pie recept na jablecny kolac v anglictine recept apple pie top recepty apple pie aple pie recept pie jablečný nahodny recept apple paj kolac appel paj aple pia jablecny crips jableny kolac

Zapomněl/a jsem heslo