Smetanové křupání

Tessi Kuchařka: Tessi

8 porcí z kulaté formy 22cm Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 3 názory

Suroviny

Korpus:
1 vejce
70 g pískového cukru
50 ml oleje
2 lžíce kakaa
100 ml mléka
125 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Vaječný koňak
Krém:
1,5 vanilkového pudinkového prášku (nejlíp Dr.Oetker pravá vanilka)
380 ml mléka
cukr podle chuti raději míň
Vanilkový pribiňáček nebo smetanový velký Pribiňák
Šlehačka Rama cremefine
oříšková Tatranka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1 vejce ušlehat s 70 g pískového cukru do pěny pak přidáme 50 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100 ml mléka, 125 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.

  2. Upečené vyklopíme, sloupneme pečící papír a hodně pokapeme vaječným koňakem.

  3. Krém pudinkový: Uvaříme hustý pudink a do horkého přimícháme velkého panáka vaječného koňaku. Necháme vychladit a přimícháme Pribiňáka. Natřeme na korpus.

  4. Potom potřeme vyšlehanou šlehačkou..já používám Rama Cremefine, drží a neteče.

  5. Nahoru nastrouháme oříškovou tatranku a křupeme. Pokud konzumujete až druhý den, tatranku dejte až pak, už by nekřupala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové křupání

Tématické fráze: láďa hruška vajecny konak vaječný koňak ládi hrušky vaječný koňak láďa hruška vaječný koňak recept láďa hruška vaječný konak od ladi hrušky vaječný koňak podle l.hrušky smetanové řezy ládi hrušky láďa hruška konak láďa hruška medový moučník vaječný konak lady hrušky vaječný konak podle ladi hrušky vaječný konak podle hrušky vajecny konak lade hrusky lada hruska smetanove rezy vaječný koňak recept ládi hrušky smetanové rezy láda hruška řezy z vaječného konaku vaječný koňak se šlehačkou láda hruška-vaječný konak vaječný koňak hruška

Zapomněl/a jsem heslo