Kefírové lívance
Recept ještě nebyl hodnocenTyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Velmi jednoduché, ale výborné těsto na štrúdl. Zvládnou ho i zečátečníci. S tímto těstem na štrúdl se moc dobře pracuje. Do náplně štrúdlu kromě jablek můžete přidat…
Klasický závin plněný voňavou jablečnou náplní ochucenou skořicí a rozinkami je snadný na přípravu a má ho rád skoro každý. Připomeňte si oblíbený dezert našich babiček…
Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se…
Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme…
Příprava tohoto perníku je velmi snadná a zabere jen pár minut. Výsledek vás ale jistě potěší. Nadýchaný a vláčný perník lákavě voní perníkovým kořením a rumem,…
Uvařené těstoviny propláchneme a promastíme části másla. Měkký tvaroh promícháme se 2 žloutky a části cukru, citrónovou kůrou a skořicovým cukrem. Pekáček potřeme máslem…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Koláč s krupicovou kaší je neobvyklá kombinace, která příjemně překvapí, a věříme, že ho nebudete péct jen jednou. Na krupicovou kaši poklademe rebarboru, nebo můžeme…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Ve dvou miskách smícháme zvlášť sypké, a zvlášť tekuté ingredience. Vyšleháme tekuté a pomalu všleháváme sypkou směs. Těsto dáme do formiček na muffiny a pečeme při 180…
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.Pridáme celý kompót aj so šťavou, múku s práškom do pečiva, sekané orechy, olej a škoricový cukor. Premiešame a cesto vylejeme na…
Listové těsto, pokud je mražené, necháme rozmrazit při pokojové teplotě.Jablka mezitím oloupeme a odstraníme jádřince, poté je nastrouháme na hrubém struhadle.Těsto…
Závin s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, s rozinkami a ořechy, je klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Tentokrát ho upečeme z tenkého těsta připraveného ze…
Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac…
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem,…
Ze surovin udělám hladké těsto a rozdělím na 3 části.Vyválím plát, pomažu máslem, posypu strouhankou, nastouhám jablka, posypu cukrem a skořicovým cukrem a zabalím.Peču…
Pokud nevíte, jak ozvláštnit klasický jablečný štrúdl, zkuste do náplně přidat rebarboru. Její kyselá chuť štrúdl zajímavě osvěží a v sezóně rebarbory tak určitě budete…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Mandarinky z kompotu necháme na sítu okapat.V míse ručním šlehačem krátce prošleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Cukru dáme podle vlastní chuti…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přinášíme několik tipů, jak je možné v domácnosti ušetřit za energie
Nechybí vám na zahradě arónie? Hvězda domácích sirupů se vejde do každé zahrádky a pěstování snadno zvládne i začátečník
Na zeleninové špagety potřebujete jen jednu vychytávku. Ty nejlepší vyrobíte z cukety, brambor nebo červené řepy