Jablkový mazanec
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla. Příprava tohoto moučníku je otázkou pár minut pro vložení surovin do domácí pekárny. Výsledný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla. Příprava tohoto moučníku je otázkou pár minut pro vložení surovin do domácí pekárny. Výsledný…
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu. Rozinky, sušené ovoce, sekané…
Kokosky patří mezi nejoblíbenější cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Křehké, voňavé a plné lahodného kokosu, připomínají svou chutí sladký vánek…
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Vánočka ze špaldové mouky je dokonalým spojením tradice a zdravějšího životního stylu. Špaldová mouka dodává této oblíbené vánoční pochoutce jemnou oříškovou chuť, která…
K Velikonocům kromě jiného patří také upečený sladký beránek. V tomto receptu najdete inspiraci na šťavnaté těsto plné mrkve a jogurtu. Zároveň je základem celozrnná…
Plněná čokoládová kolečka s kokosovou náplní krásně doplní vaši kolekci vánočního cukroví. Korpusy upečte klidně v předstihu, krásně se odleží a plňte nejdříve pár dnů…
Receptů na vanilkové rohlíčky je nespočet, ale ty maminčiny jsou nejlepší. Naštěstí je na světě hodně maminek, proto můžete vyzkoušet i tento maminčin recept na…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi a plný rozinek, by na Velikonoce neměl chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový k…
Pokud musíte držet bezlepkovou dietu, tyhle vanilkové rohlíčky jsou přesně pro vás. S bezlepkovým těstem se někdy hůře pracuje, tenhle recept je ale skvěle vyvážený a…
Z kynutého těsta můžeme připravit nespočet druhů pečiva, koláčů a chuťovek. Vyzkoušejte s námi i tyto rohlíčky. Jsou plněné nádivkou z uvařených jablíček, ochucených…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Rohlíčky, které mají univerzálně použitelné těsto. To není slazené, takže lze plnit jak sladkou náplní, tak naslano. Zkuste kostičku čokolády, marmeládu, nivu či slané…
Hledáte inspiraci na pěkné cukroví, kterým potěšíte děti? Připravte tyto roztomilé tající sněhuláky. Jednoduché cukroví potřete cukrovou polevou a ozdobíte falešným…
Barevná velikonoční hnízda z kakaového těsta, ozdobená cukrovými vajíčky, sklidí úspěch hlavně u dětských koledníků. Ač se to nemusí na první pohled zdát, jejich…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Ani ten, kdo nechce nebo nemůže v potravě lepek, nemusí být ošizen o sváteční mlsání. Toto bezlepkové cukroví ve tvaru velikonočních motivů, navíc slepené pikantní…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu na 180 °C.Všechny suroviny smícháme v míse, nejdříve sypké a pak přidáme vše…
Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem, přiklopená křupavou kokoskou a máčená do…
Ať už z jakéhokoliv důvodu držíte bezlepkovou dietu, i přesto si můžete na Vánoce pochutnat na vanilkových rohlíčcích. Nemusí vás to ani přijít příliš draho, když si…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravit je můžete i z kynutého těsta, plněné voňavou ořechovou nádivkou se špetkou skořice.…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde.Pak postupně…