Sněhový koláč s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenZhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…
Řezy s meruňkami a dvojbarevným piškotem jsou osvěžující a vizuálně atraktivní dezert, který spojuje jemné piškotové těsto, lahodné meruňky a krémovou náplň. Dvojitý…
Jaro je pomalu za dveřmi. Přivítat jej můžete nejen krásnými, ale také lahodnými mandlovými cupcaky, ozdobenými jarními květy a jahodovým krémem z tvarohu a mascarpone.…
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Mleté ořechy ve spojení s křehkým těstem, rybízovým džemem a čokoládovou polevou vytvoří neodolatelné řezy nejen na sváteční stůl. Potěšte své blízké tímto lahodným…
Sirup a kosmatici z bezových květů už určitě znáte, ale co takhle zkusit něco nového? Tyto muffiny spojují jemnou bezovou chuť se svěžím citronem. Můžete je servírovat…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Velikonoční mazanec s mandlemi je tradiční sladké pečivo, které symbolizuje jaro a slaví příchod Velikonoc. S jemnou strukturou, voňavou kůrkou a křupavými mandlemi na…
Tradiční kynuté drobné pečivo, které pečeme na Zelený čtvrtek, to jsou jidáše. Jejich tvar je inspirován provazem. Lahodné máslové těsto tentokrát před upečením ještě…
Vánoce si bez lineckého cukroví umí asi málokdo představit. A co Velikonoce? Toto dokonale křehké a jemné cukroví potěší i na jarní svátky. Máslové těsto velikonočních…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme oba…
Mazanec patří k tradičním pokrmů Velikonoc. Tuto kynutou lahůdku můžeme připravit také z celozrnné mouky, která dodá těstu více vlákniny a vitamínů. Bochánek plný…
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme…
Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle…
Piškotový beránek je tradiční součástí velikonoční tabule. Pokud však hledáte trochu jiné chutě, máme pro vás tip. Máslové těsto na tohoto beránka je doplněno křupavými…
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za…
Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci…
Sladké kynuté pletýnky voní čokoládou a kávou a krásně ozdobí váš sváteční stůl. Těsto jednoduše spletete do copánků a konce spojíte. Pak už stačí pletýnky jen upéct a…
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky…
Mezi jednu z velikonočních sladkých dobrot patří mazanec, na který má každá hospodyňka ten svůj osvědčený recept. Dle tohoto receptu připravíte dvanáct menších mazanců,…
Cukroví na svátečním stole nesmí chybět. A i na Velikonoce rádi pohostíme návštěvu či koledníky. Snadné cukroví v podobě kokosek vytvarujeme do hnízdeček, která po…
Jedním z tradičních velikonočních moučníků je beránek. Vláčného a nadýchaného beránka tentokrát připravíme s chutí vanilky a vůní citrusové kůry. Jeho příprava je snadná…
Tradiční velikonoční sladkou dobrotou jsou jidáše z kynutého těsta, které se pečou ke snídani o Zeleném čtvrtku. Říká se, že kdo sní jidáše za svítání bude se těšit…
Skvělý recept pro všechny, kteří chtějí připravit lahodnou sladkost na den svatého Valentýna, pro vícero lidí, aniž by strávili hodiny v kuchyni. Jemné těsto s lahodným…