Žiarske řezy
Recept ještě nebyl hodnocenBledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom…
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného…
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného…
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme. Přidáme žloutky a vyšleháme, potom přimícháme pomleté ořechy smíchané se strouhankou a práškem do pečiva. …
Mák a švestky jsou dokonalá kombinace. V létě přidejte kopeček zmrzliny, na podzim pak dochuťte špetkou skořice. Jeho příprava je nenáročná, peče se jen chviličku a…
Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se…
Tvaroh zmiešame s vajíčkom, soľou, krupicou a vanilkovým cukrom. Cesto nesmie byť príliš husté, guľky by boli tvrdšie a pevnejšie. Preto krupice radšej menej ako viac. …
Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek.Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
Cheesecake, to je křupavá vrstva ze sušenek a navrch pořádná vrstva jemné krémové náplně. Díky tomu, že je pečený, dobře drží tvar a hodí se k jakékoliv příležitosti.…
Kolik je hospodyněk, tolik je snad i variací bábovek. Dnes tu pro vás máme recept na bábovku plněnou tvarohem. Recept není nijak složitý, ani nezabere příliš času.…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Změklý tuk, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a ještě vyšleháme.Přidáme rum, citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše…
Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na…
Palačinky milují snad všichni. Můžeme je podávat prakticky kdykoliv. Ozdobíme čerstvými malinami nebo jiným ovocem, rozpuštěnou čokoládou a přidáte-li k nim ještě…
Velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Žemlovka podle tohoto receptu bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Náplň tvoří tvaroh s rozinkami a taktéž jablka ovoněná skořicí. Žemlovka se hodí jako hlavní…
Žemlovka podle tohoto receptu bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Náplň tvoří tvaroh s rozinkami a taktéž jablka ovoněná skořicí. Žemlovka se hodí jako hlavní…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Jednoduchý koláč, jehož snadnou přípravu zvládnou i začátečníci. Tento koláč využívá nakyslou chuť jogurtu, která krásně ladí s chutí jablek. Navíc nemusíte nic vážit, k…