Koláč s meruňkami a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme ostatní suroviny, (mouku se špetkou soli, zbylý…
V míse smíchejte nakrájený tuk s moučkovým cukrem a vejci,přidejte mouku s práškem do pečiva. Vypracujte těsto, nechte ho v chladu chvíli odpočinout, pak ho rozválejte…
V míse smíchejte nakrájený tuk s moučkovým cukrem a vejci,přidejte mouku s práškem do pečiva. Vypracujte těsto, nechte ho v chladu chvíli odpočinout, pak ho rozválejte…
Ze 100 g vlažné vody, medu (sladěnky), droždí a 130 g mouky umícháme kvásek omládek a necháme ho 45-60 minut kynout.K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme…
Nejprve si připravíme maso. Osolíme, opepříme a posypeme kořením gyros, nebo nějakým vaším oblíbeným kořením. Zakápneme olejem a necháme odležet.Zelí nakrájíme na tenké…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme. Těsto vlijeme na předem připravený vymazaný plech. Dáme na něj jahody rozkrojené napůl. A posypeme drobenkou.Peču cca na…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme. Těsto vlijeme na předem připravený vymazaný plech. Dáme na něj jahody rozkrojené napůl. A posypeme drobenkou.Peču cca na…
Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku a mléko, nakonec vmícháme sníh,který jsme vyšlehali z bílků.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, jablka a brusinky.Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech (30x40) vyložíme…
Vajíčka a oba cukry vyšleháme,přidáme máslo,citronovou kůru a nakonec mouku s pr.do pečiva.Vyšleháme hladké těsto,které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech…
Vajíčka a oba cukry vyšleháme,přidáme máslo,citronovou kůru a nakonec mouku s pr.do pečiva.Vyšleháme hladké těsto,které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech…
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout…
Upečeme si korpus. Necháme vychladnout a jednou rozřízneme. Pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na ni poskládáme nakrájené broskve. Opět můžeme pomazat…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Droždie rozmiešame v mlieku a s ostatnými prísadami na cesto dobre zmiesime (kvások nenechávame vykysnúť, len droždie rozmiešame).Cesto rozdelíme na dve časti. Každú…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme pálivou papriku, mouku a zalijeme rajčatovým pyré a vývarem.Mícháme a…
Do mísící mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, špetku soli a já mixérem rozhnětám na vláčnou kašičku. Pak opatrně přisypu najemno nastrouhanou str.housku a dál mixérem…
Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.Zapékací mísu…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Přidáno před 54 minutami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Křehký mandlový croissant na plech: Křupavý koláč s vůní mandlí snadno vyrobíte i z kupovaného listového těsta
Retro okénko: Vzpomínáte na punčák? Upečte si oblíbený zákusek českých cukráren