Žravé řezy se smetanou a ovocem

bumbecka Kuchařka: bumbecka

Doba přípravy: 45 min Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g)
200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
400 ml zakysané smetany
2 lžíce cukru krupice
Želé:
2 sáčky vanilkového pudinku
šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody
2 lžíce cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme vajíčka s cukrem, nejdříve na střední, potom na vyšší rychlost. Hmota téměř zbělá a cukr se rozpustí. Do mouky zamícháme kypřící prášek, společně prosejeme a po lžičkách přidáváme do těsta.
    Poté přidáme citronovou kůru, znovu prošleháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vrstva by měla být vysoká asi 1,5 cm.
    Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.

  2. Náplň: ušleháme smetanu a smícháme se zakysanou smetanou. Kompotované mandarinky scedíme a přimícháme je do hotové směsi. Směsí potřeme vychladlý piškot a dáme do lednice ztuhnout asi na 1 hodinu (než připravíme želé).

  3. Želé: šťávu z kompotu smícháme s vodou, aby bylo tekutiny 750 ml. Přisypeme pudinkové prášky, přidáme 2 lžíce cukru a rozmícháme.
    Za stálého míchání přivedeme směs k varu. Nejprve je směs mléčné barvy, postupně zprůhlední a je hodně hustá. Želé musí vychladnout, aby se jím mohla rovnoměrně polít vrstva smetany s mandarinkami.
    Poté necháme dezert vychladit v lednici. Podáváme vychlazené.

Poznámka

Jestli dáte jahody, tak musíte dát 2 sáčky jahodového pudinku :-) :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žravé řezy se smetanou a ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo