Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou

recepty73 Kuchař: recepty73

2 - 3 porce Sladká jídla 2 názory

Suroviny

Nočky:
1 starší rohlík nebo houska, cca 42 g
1 měkký tvaroh 250 g
2 žloutky
citronová kůra dle chuti
20 g hodně změklého másla
cca 30 g hrubé mouky
2 bílky
špetka soli
Omáčka:
cca 500 g čerstvého ovoce (očištěné, vypeckované)
voda
1 vanilkový pudink
cukr dle sladkosti - kyselosti ovoce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře vmícháme pokrájený rohlík. Mouky přisypeme tolik, aby nám vzniklo hutnější těstíčko, které zlehčíme vyšlehanými bílky se solí do sněhu.

  2. Z připraveného těsta vykrajujeme lžící po hraně misky nočky, které vhazujeme do vroucí vody a po vyplavání ješte krátce (cca dvě minuty) povaříme. Nejlépe je, když vyzkoušíme nejprve jeden noček na zkoušku a podle něj pak vaříme další.

  3. Nočky scedíme a v míse pokapeme máslem nebo pocukrujeme, aby se neslepily.

  4. Ovoce volíme dle sezóny - třešně, jahody, borůvky, broskve. Očištěné ovoce dáme do hrnce, osladíme, podlijeme troškou vody a krátce povaříme. Pak dle požadované hustoty přiléváme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme. Omáčku můžeme udělat i zastudena, kdy ovoce jen rozmixujeme a případně dosladíme. Ovoce můžeme i dochutit citronovou kůrou nebo skořicí.

  5. Nočky podáváme s ovocnou omáčkou a na talíř můžeme přidat i zakysanou smetanu, jogurt, šlehačku, zmrzlinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Dajda: ...souhlasím, že jahody jsou nejlepší v čerstvém stavu:yes: ...u nás se i jahodové knedlíky dělají přelévané čerstvými jahodami s cukrem, protože o ty uvařené uvnitř knedlíků už nikdo nemá zájem;-) ...každý ale preferuje něco jiného, takže volba je svobodná, vše podle vlastní chuti...;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Přimlouvala bych se za syrové ovoce, přinejmenším v případě jahod: rozmačkat a trošku osladit, to úplně stačí! A určitě přidat nějaký mléčný produkt s troškou vanilkového cukru ..... <3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo