Přesnídávka jablečná
Recept ještě nebyl hodnocenNa zpracování jablek je nespočet způsobů. Taková přesnídávka, na které si pochutnají všichni členové domácnosti, je výhra i na zimní období. Zkuste a přesvědčte se.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na zpracování jablek je nespočet způsobů. Taková přesnídávka, na které si pochutnají všichni členové domácnosti, je výhra i na zimní období. Zkuste a přesvědčte se.…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou, delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Opomíjený a přitom lahodný nákyp, na kterém si pochutnáte celoročně. Připravit ho můžete s čerstvým, ale i kompotovaným ovocem. Rýžový nákyp je dobrota, která vás zasytí…
Kynuté přílohové knedlíky jsou doménou české kuchyně. Říká se, že se žena může vdávat, teprve až se naučí dobré knedlíky. Díky našemu receptu se vám knedlíky povedou…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Léto je v plném proudu a větve švestek se ohýbají pod tíhou zralých plodů. Povrch křehkého švestkového koláče s ořechy posypeme před pečením máslovou drobenkou. Koláč…
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je vydatná a plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou,…
Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez…
Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez…
Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez…
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší…
Ze švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem…
Svěží, lehký a dietní okurkový salát je příjemným zpestřením nedělního oběda. Skvěle se hodí k řízkům nebo k pečenému kuřeti, ale také jen jako zdravá osvěžující…
Nadýchaná buchta s důlky plnými jemného pudinku je potřená svěží zakysanou smetanou. Pudink, který se peče nerovnoměrně nalitý na těsto dodá moučníku netradiční vzhled.…
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto,…
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto,…
Pokud máte na zahrádce zralá voňavá rajčata, určitě přijde vhod recept na sladkokyselou salátovou zálivku. Během několika málo minut pak připravíte výtečný a zdravý…
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…