Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukr - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hruškový koláč s vínem

Hruškový koláč s vínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,…

Hruškový koláč s vínem

Hruškový koláč s vínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,…

Zakysané řezy ke kafíčku

Zakysané řezy ke kafíčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do mísy dáme moučkový cukr, kakao a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva-promícháme a pak dáme vejce, olej a zakysané smetany a můžeme prošlehat všechno dohromady…

Bibinka

40 min

Ovocný dort s limetkou

Ovocný dort s limetkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Bílky vyšleháme s třemi lžícemi teplé vody dotuha. Přidáme cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z limetky. Potom přidáme žloutky a mouku se solamylem a práškem do…

Bahula

60 min

Ovocna bublanina s makem

Ovocna bublanina s makem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Postup je jednoduchy jako u kazde trene buchty, cela vejce si rozmichame s cukrem do peny, pak pridame mouku, prasek do peciva a majonezu, poradne vyslehame, dame na…

Podmáslové bulky

Podmáslové bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nadýchané uvnitř a na povrchu krásně lesklé a dozlatova vypečené. Takové jsou tyto bulky, které jsou zvláčněny podmáslím. Jsou skvělé jako snídaňové pečivo, k obědové…

Jikotka

35 min

Bedla červenající na smetaně

Bedla červenající na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Když les nabídne mladé bedly, byla by škoda je připravit jen klasicky na řízek. V kombinaci se slaninou, cibulkou a smetanou vznikne voňavé, krémové jídlo, které potěší…

Jenda1

75 min

Méďa dortík

Méďa dortík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Korpus : Vyšlehám vejce s cukrem a přidám mouku. Na kakaový korpus jsem přidala 4 lžíce kakaa. Peču na pečícím papíře 170 - 180 °C. Upekla jsem 2 světlé korpusy a…

Cuketová omáčka na těstoviny

Cuketová omáčka na těstoviny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V období sklizně cuket již nevíme co s nimi. Můžeme z nich připravit třeba jednoduchou omáčku, kterou podáváme společně s těstovinami. Její příprava není vůbec složitá a…

1974andrea

25 min

Mandarinková šarlota

Mandarinková šarlota

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z rolády nakrájené na plátky můžete vytvořit pěkný dort, s lahodným vanilkovým krémem, plný mandarinek. Šarlota vypadá na oko hezky a chutná ještě o to líp. Vaši blízcí…

Lenika

48 min

Banánová pečená zmrzlina

Banánová pečená zmrzlina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

1) Předehřejeme si troubu na 200°C. 2) Vytáhneme pečící mísu. Banány nakrájíme asi na 2cm kousky, a posypeme je hnědým cukrem a máslem. Pečeme 40 minut, v půlce pečení…

Picokoláč

Picokoláč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do pekárny dáme nejprve všechny tekuté složky, sůl a pak mouku, cukr a droždí. Toto těsto se vždy povede a velmi dobře se s ním pracuje.Pizza na obrázku - potřít těsto…

bubutop

90 min

Dort medvídek baletka

Dort medvídek baletka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Medvídka rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe banány. Přiložíme vršek…

marunda

35 min

Hodně rychlá povidla

Hodně rychlá povidla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Povidla jsou tradiční český ovocný produkt, který se vyrábí ze švestek. Jedná se o hustou a sladkou směs, která vzniká dlouhým vařením. Povidla mají bohatou chuť a…

Bublais

140 min

Ovocná žemlovka

Ovocná žemlovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Tvaroh smícháme s pudinkem, cukrem a dle potřeby mlékem. Veku nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme mléko. Jednotlivé plátky namáčíme do mléka a poklademe na dno a…

Montanka

60 min

Pařížský hřbet

Pařížský hřbet

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …

Montanka

60 min

Pařížský hřbet

Pařížský hřbet

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …

Montanka

60 min

1 476 477 478 479 480 530

Naposledy jste si prohlédli