Večky pečené s náplní

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

250 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí (půl kostky)
necelé 2 lžičky soli
60 ml oleje
150 g polohrubé mouky
350-370 g hladké mouky
Náplň:
mleté maso smíchané s hustým bramborákovým těstem 1:1
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pekárny (tekutiny, pak suché) a zapneme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kusy a naplníme.

  3. Po vykynutí potřeme vejcem, posypeme výraznějším kořením (dala jsem směsku DRÁKULOVA SMRT) a ve vyhřáté troubě pomaleji upečeme.(200°C asi 5-7min, pak 160-170°C, každému trouba peče jinak)

Poznámka

Brambory (jako takové) v náplni poznat nejsou, jen ji to těsto moc hezky ovoní a ochutí).

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Večky pečené s náplní

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OToto mi uteklo:-8To je paráda:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Koření Draculova smrt se prodává ve Skřečoni u Bohumína kde se i vyrábí. Kdyby měl někdo zájem, mužu koupit a poslat, třeba dobírkou :-)) A nebo přímo kontakt zde: Dafo, koření :-)
    http://www.dafo.cz/

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ď. Já se ptala proto, že jsem občas líná :-8 a pořád tu mám ještě nespotřebované bramboráky v prášku:-)) Tak je využiju jinak.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jé, to z prášku jsem nezkoušela...to používám jen do pečiva. Sem jsem dala čerstvé, víc zahuštěné moukou.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jé, to z prášku jsem nezkoušela...to používám jen do pečiva. Sem jsem dala čerstvé, víc zahuštěné moukou.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    To bude taky super:-p Catleen, to bramborákové těsto děláš čerstvé z brambor, nebo můžu využít i směs v tom sáčku:-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Výborný nápad,ale já mám strach že mi zase prasknou veky jedny mizerný a potom by to nevypadalo tak hezky ;-(:-p:yes:,ale bodík je zasloužený

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jani, kupovala jsem ji tady, na jižní Moravě, od pána z Ostravy, kde se tyhle směsi míchají. A jsou moc dobré - Adamova žebra, Zlatá kuřecí křidélka, Harisa a spousta jiných. Vždycky u něj nechám 500kč a víc:-D

    Jen mě upozornil, a já to tu předám, že všecky tyhle směsky PO ZÁRUCE jsou dost nebezpečné, rozkládají se v nich nějaké soli a poškozují játra:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    cathleen:-)):-D tak tu drákulovu smrt mi snad pošleš na dobírku!:-)):-D To jsem teda nikdy nikde neviděla!:yes: Moc krásné veky, jsi dobrá!!:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Cathleen :-p:yes: vypadají moc dobře

    Odpovědět

Tématické fráze: pečení dortů bohumín pizza vecky pizza večka dafo koření diskuze koření dafo koření draculova smrt kure pecene na bramborakovem teste domácí večka recept s kořením adamova žebra drákulova smrt pečení domácí vecky večky v troubě směs na pizza večky domáci pizza večky recept na domaci veku pecenou v troubě veka s náplní co je harisa a kde ji koupim smazene vecky pečená domací veka s náplní recepty z pohanky večka

Zapomněl/a jsem heslo