

Chlebík ala čerstvé pečivo
Suroviny
- 360 ml vody
- 620 g hladké mouky
- 30 g čerstvého droždí (10 g sušeného)
- 1 kl soli
- 1 kl cukru
Postup přípravy receptu
Do pekárne dáme vodu (troška si necháme na rozrobenie droždia), soľ,múku a navrch rozrobené droždie s cukrom.
Program nastavíme na super rýchly chlieb(ak máme),čas 1 hodinu a 20 minút.
Poznámka od kuchařky
Cesto je jednoduché,chlieb je pružný,nedrolí sa a chutí ako čerstvé pečivo.Je mäkký aj na druhý deň.A hlavne je hotový za hodinku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebík ala čerstvé pečivo
-
Pred hod.som dopiekla a pridávam fotku
+1
-
Ja by som doporučila dať trošku menej vody a pridať jeden menší varený zemiak - popučený. Chlebík bude oveľa chutnejší a droždie stačí pomrviť na vrch múky. Nemusí sa rozrábať.
-
Tak jsem dneska taky vyzkoušela,jen jsem dala mouku půl s žitnou,tak uvidíme co tomu řekne rodinka.Zatím není nakrojen ještě je horký,ale spoň jsem přidala fotečku a bodíka
-
Jani R. - já to pochopila jinak. Čerstvé nebo sušené.
-
Rozumím dobře, že se dává čerstvé, i suché droždí?
-
Mirčo já vím a občas to taky udělám, ale tentokrát jsem tam dala navíc jen trošku olivového oleje - mám ráda tu vůni.
-
Papričko
chlebík máš moc pěkný
(Katarinka taky
) a myslíš,že kdyby jsi jim přidala lžíci nebo 2 žitné nebo pšeničné-obě celozrnné jemně mleté,že by měli tvoji chlapi námitky?Na chuti to není znát a už je to začátek zdravého
.Dělala jsem to taky tak-nejdřív po troškách a dneska už oba (Martin i Vojtík)akceptují pečivo s polovinou zdravé mouky
.Dvojčatům je to jedno-ty snědí cokoliv(kyselinky moje
).Jo a chlebík ukládám
-
Právě jsem dopekla, tak doufám, že jim bude zítra chutnat.
Ti moji chlapci mají radějí bílé pečivo než "zrní" -
Chlebík jsem vyzkoušela je moc dobrý, dávám bodík.
-
Potrela som ho vajíčkom,ale vôbec to netreba.
-
Ten chlebík vypadá, jako když je na povrchu posypaný sýrem nebo se mi to zdá ?