Švestková klevela

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Zavařeniny 9 názorů

Suroviny

6 kg švestek
1200 g cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vyloupeme, promícháme s cukrem a necháme přes noc uležet - pustí šťávu.

  2. Potom vaříme na mírném ohni 4-5 hodin a NEMÍCHÁME.

  3. Nakonec rozšleháme a plníme teplé do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem nahoru.

Poznámka

Jsou opravdu výborná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestková klevela

  • casino casino

    "Švestková klevela":yes::yes::yes:
    Boubelinda:
    Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají 8-(
    Ale zato to nedá žádnou práci, že :-8 a při letošní nadúrodě bude hůř... ;-)
    Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně... :-K
    No, chystám se už aspoň 5 roků :-D leč doufám, že svůj odpor konečně překonám :-)

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    V pravé klevele musí být kousky švestek, trocha cukru a rum. Měla by se nechat uležet ( alespoň měsíc) a pak se dá používat do buchet, koláčů, knedlíků.... pokud to rošleháte , tak je to sr*čka a není to klevela!

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    U nás doma se dělala klevela podstatně řidší, než jsou povidla a tak tam zůstaly kousky švestek. Jako zpepšovák: přidat hřebíček, celou skořici a trošku pasty z feferonek.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    U nás se klevela vaří kratší dobu, aby tam zůstaly kousky a nakonec se do každé sklenice přidá trochu rumu a to je dobrota.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Ano Hani je to jako povidla. Po uvaření se to rozmixuje do hladka. :-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Verčo, to je jako povidla:-? nebo jsou v tom kusy švestek:-?

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Jejej holky moc děkuji. Hnedka opravím. Díky.:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Maris, byla si rychlejší, určitě to bude klevela, já přemýšlela a neustále mě to vrtalo hlavou :-?:-O Klevelu znám, ale klevetu - jako "klevecnici":-? asi jen překlep, Verča se určitě nebude zlobit;-) Recept vypadá dobře, ale mám problém, že u nás švestky odešly do ráje :-?:-O,ale stejně pošlu "bodana":yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Asi to má být klevela, ne ? :-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: klevera ze švestek švestková klevera švestková šťáva recept klevera recept klevera švestková kleveta švestková povidla recept co je klevera švestková štava kleveta ze svestek klevela povidla clevela ze švestek klavela švestková zavařenina kleveda krevela ze švestek jak se dělá klevela švestková clevela švestková krevela švestkováklevela

Zapomněl/a jsem heslo