Štrúdl 2 v 1
Recept ještě nebyl hodnocenŠtrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Sváteční snídaně se neobejde bez vánočky plné rozinek a mandlí. Vánočka připravená dle tohoto receptu je krásně měkká a vláčná. Každé její sousto bude potěšením pro vaše…
Vánoční minipizzy se budou skvěle hodit jako pohoštění pro vaši návštěvu nebo na silvestrovskou oslavu. Z kynutého těsta můžete vykrájet motivy dle vlastní fantazie a…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou…
Dozlatova usmažené koblížky, plněné meruňkovou marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou jednoduše skvělé. Tradiční masopustní pochoutku můžete připravit kdykoliv v…
Koblihy se tradičně připravují z kynutého těsta. V tomto receptu do těsta přidáme ještě šlehačku a tím je dokonalé zvláčníme. Vykrojené koblížky pak naplníme povidly a…
Pizza je snad všemi oblíbené jídlo. Tuto dobrotu si můžete vychutnat i v dietnější variantě z celozrnné mouky a špenátovou náplní, která příjemně voní po česneku. S…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Nejdříve si připravíme kvásek: 4 lžíce vlažného mléka rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a rozdrobeným droždím. Necháme asi 15 minut stát na teplém místě, než kvásek…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. (Přidat pro obměnu můžeme i kousek květáku či…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta…
Po Velikonocích máme všichni doma přebytky vykoledovaných vajíček. Pokud nevíte co s nimi, udělejte z nich lahodnou drožďovou pomazánku, na které si pochutnáte jak ke…
Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například…
Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla. Příprava tohoto moučníku je otázkou pár minut pro vložení surovin do domácí pekárny. Výsledný…
Rohlíčky vonící pivem a máslem jsou neodolatelné, křupavé a uvnitř nadýchané a vláčné. Rozpalte troubu, nechte těsto řádně vykynout, vytvarujte rohlíčky a upečte…
Sladké pečivo, které se krásně rozplyne v ústech. Přesně takové jsou rohlíčky z kynutého těsta, plněné čerstvými meruňkami a tvarohem. Ideální chuťovka do ruky, která…
Kynutý chléb je tradiční pečivo, které potěší svou měkkou střídou a křupavou kůrkou. Kynutý chléb je nejen výživný, ale také plný vůně, která provoní vaši kuchyň a…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné ale vlahé máslo, jemně nastrouhané vařené studené…
Škvarky můžeme zobat jen tak samostatně nebo je zakomponovat třeba do pečiva. Do kynutého těsta zapracujeme drobně pokrájené škvarky, vytvarujeme v malé placky a…
Nejlepší snídaně jsou ty, kdy nikam nespěcháte a v klidu si je vychutnáte. Zkuste pro své blízké připravit nadýchané, zlatavé a voňavé loupáky, sypané mákem nebo plátky…
Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené houstičky s olivovým olejem jsou krásně křupavé a budou ozdobou vaší snídaně. Připravit je není nijak složité, nezbývá…