Vánočka z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenPravou královnou sváteční tabule je vánočka. Posypaná moučkovým cukrem, posypaná plátky mandlí, s rozinkami uvnitř, provoní váš domov a pomůže navodit tu správnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pravou královnou sváteční tabule je vánočka. Posypaná moučkovým cukrem, posypaná plátky mandlí, s rozinkami uvnitř, provoní váš domov a pomůže navodit tu správnou…
Kynutý třešňový koláč je tradiční pochoutka, která přináší do vaší kuchyně vůni domácího pečení. Tento koláč spojuje vláčné a nadýchané kynuté těsto s bohatou vrstvou…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Pokud vás od pečení koláčů odrazuje doba kynutí těsta, vyzkoušejte tento recept na fantastické koláčky, plněné tvarohem a meruňkovou marmeládou, které připravíte zcela…
Malé rohlíčky připravíme z kynutého těsta, do kterého přidáme nastrouhané vařené brambory. Těsto rozválíme, naplníme Nivou nebo jiným sýrem a svineme do rohlíčků. Ty…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Na výbornou pizzu nemusíte chodit jen do pizzerie. Křupavou pochoutku si snadno připravíte i doma. Suroviny na ni máme obvykle všichni běžně ve spíži. Zkuste si…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Slané tyčky s černými olivami vypadají mezi dalšími dobrotami na stole nápaditě, jsou jednoduché, rychlé, moc dobré. Můžete je upéct ze slaného těsta jako samostatné…
Drožďová pomazánka má specifickou chuť, ale obsahuje také množství vitamínu B. Chutná lépe po uležení v chladu, proto, pokud máte mezi strávníky odpůrce kvasnicové chuti…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Dozlatova usmažené koblížky, plněné meruňkovou marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou jednoduše skvělé. Tradiční masopustní pochoutku můžete připravit kdykoliv v…
Nejdříve si připravíme kvásek: 4 lžíce vlažného mléka rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a rozdrobeným droždím. Necháme asi 15 minut stát na teplém místě, než kvásek…
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je…
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Nemáte čas péci mazanec? S jeho přípravou vám může pomoci domácí pekárna. Stačí jen naskládat suroviny ve správném pořadí a pekárna udělá všechnu práci za vás. Mazanec…
Úrodu třešní můžete zpracovat na různé způsoby. Když si trochu těch šťavnatých a sladkých plodů odložíte, připravíte z nich dokonalý přeliv. Tím můžete přelít třeba…