Sýrový salát s fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenÚdený syr, papriku narežeme na stredne veľké kocky.Preložíme do misky, kde pridáme na kolieska narezanú cibuľu, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom.Primiešame scedenú…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Údený syr, papriku narežeme na stredne veľké kocky.Preložíme do misky, kde pridáme na kolieska narezanú cibuľu, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom.Primiešame scedenú…
Den předem namočíme fazole do vody a druhý den je uvaříme do měkka s přidanou saturejkou, nesolíme. V papiňáku se vaří 25-30 minut. V kastrolu rozpálíme olej,…
Nejprve si dáme uvařit do osolené vody fazole. Po uvaření je scedíme. Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky, rajčata na kousky, cibule na slabá kolečka, papriky a…
Fazole namočíme a necháme minimálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě je uvaříme do měkka (cca 1.5 hodiny). Vodu, ve které se fazole vařily, nevyléváme…
Oloupeme a nakrájíme si cibuli. Do hrnce kápneme olej a dáme osmažit cibulku. Zatím si oloupeme a nakrájíme brambory a řepu na malé kostičky. Přisypeme do hrnce a…
Na trošce oleje jsem si orestovala nadrobno nakrájenou cibulku, poté jsem přidala tuňáka, česnek a najemnno chilli papričku. Chvíli jsem nechala spojit chutě a následně…
Vopred namočenú fazuľu uvaríme. Slaninu narežeme na kocky a rozškvaríme. Orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Pridáme narezané huby, …
Najemno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme a zasypeme paprikou a chilli.Po cca 3 minutách přidáme mleté maso a opečeme.Nakonec nalijeme vývar a přidáme rajčata a…
Těstoviny a fazole uvaříme odděleně podle návodu na obalu.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno. Rozehřejeme pánev, kterou potřeme olejem. Na rozpálenou pánev přidáme…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Nejdříve upečeme brambory. Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Omyté brambory potřeme olivovým olejem a dáme péci na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě…
Na obě pánve nalijeme olej. Hlubší pánev zapneme a přidáme cibuli, abychom ji osmažili. Papriku nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Když jsou papriky na skus,…
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do …
Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme do marinády alespoň na hodinu (pokud máme více času, můžeme jej naložené nechat přes noc).Podle receptu vytvoříme placičky,…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou a majolkou. Fazole scedíme, ale ne úplně do sucha, pórek nakrájíme na tenká kolečka, jogurt smícháme s kořením a kečupem a…
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme, zalijeme trochou…
Fazole propláchneme a necháme odkapat. Rozmixujeme je s vejci a karobem (kakaem) na jemnou kaši. Přidáme med. Pokud máte pouze tuhý, dejte jej na pár vteřin ve…
Na olivovém oleji zpěníme rozkrájenou cibuli, česnek a zelený pepř. Přidáme hovězí nebo krůtí mleté maso, chilli, sůl, pepř, kmín, oregano, kurkumu, bazalku, červený…
Maso okořením, potřu olejem a dám na rozehřátou pánev, každou stranu opékám 3-4 minuty, pak dám bokem.Přidám sádlo, veškerou nahrubo nakrájenou zeleninu, utřený česnek a…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu. Přidáme na silnější…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Rumunská dršťková polévka: Originální chuť jí dodává vývar a smetana. Čím ještě se liší od české verze?
Štíhlá linie i po Vánocích? Jde to! Zkuste zdravý bramborový salát a už nebudete chtít jiný