Rýže s fazolí po belizsku

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 60 min 4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1/2 kg červených fazolí
1 kg rýže
2 stroužky česneku (drceného)
1 šálek kokosového mléka
1 lžička černého pepře
sůl
1 lžičky tymiánu
1 střední cibule
6-8 šálků vody
1 malý kousek slaniny
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálků vody. Pokud jste použili destilovanou vodu, pak namočené fazole potřebují jen 2 hodiny na změkčení. Fazole vařte doměkka, s česnekem, cibulí a kousky slaniny. Můžete použít tlakový hrnec a ušetřit čas. Při použití sterilovaných fazolí se proces urychlí mnohem více.

  2. Okořeňte fazole černým pepřem, tymiánem a solí. Přidejte kokosové mléko. Zamíchejte a nechte vařit.

  3. Přidejte rýži. Vařte na mírném ohni, dokud se voda vsákne a rýže nezměkne. V případě potřeby přidejte více vody, postupně, dokud rýže nezměkne.

Poznámka

Dobré samostatné jídlo z Belize. Lze ho však vhodně doplnit grilovaným či pečeným kuřecím masem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rýže s fazolí po belizsku

Tématické fráze: rýže s fazolí rýže s fazolemi fazole s rýží rýže a fazole ryze fazole fazole ryze ryze s fazolema ryze s fazolemi recept rýže s černými fazolemi červené fazole s rýží recept rýže fazole ryze z fazolí fazole ryze recept rýže a fazole recept fazole rýže recept ryze fazole recept recepty fazole rýže recept fazole rýže rize s fazolemi změkčení fazolí