Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí

Pro začátečníky Doba přípravy: 5 + 20 minut 1 názor

Pro začátečníky Doba přípravy: 5 + 20 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

450 g jelitového prejtu
250 g červených fazolí (konzerva)
1/2 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
2 lžíce olivového oleje
brambory
kousek másla
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.

  2. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Promícháme.

  3. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.

  4. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.

  5. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.

  6. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.

Komentáře k receptu Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí

Tématické fráze: polevka z jelitového prejtu fazolový prejt fazolové prejty smaženice jelítkový prejt recept houbový prejt prejt s bramborem jelitkový prejt- pomazánka jelitove karbanátky pomazanka z prejtu jelítkový prejt z fazolí co se slaným červeným prejtem jelítkový prejt s fazolí domácí smaženice jelitová polévka jelitovy preit recept fazolový prejt