Fazole s hlívou ústřičnou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj experiment. Je to strašně dobré a milovníci fazolí si příjdou na své:-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2013 22:28
Doubnerka: i já děkuji

21. 5. 2013 16:15
Vypadá to úžasně, už teď jsem jak "pavlovův pes". Bezvadná kombinace, v podstatě dělám totéž až do okamžiku přidání fazolí. Tohle mne nikdy nenapadlo a přitom děláme mexické fazole apod. Já míchám ty předchozí dobroty většinou s nějakými těstovinami nebo kuskusem. Bodík letí. Děkuji za inspiraci.


16. 5. 2013 14:13
Holky,Vaše"Fazole"vypadají báječně
a vím,že i chuťově,protože dělávám podobně
S dovolením kromě bodu přidávám i ty mé podobné






11. 5. 2013 17:39
1974andrea: No joo, saturejka, tu já nemám a nevím, kde vzít. Moc díky, Andreo, aspoň jednou můžeš ty udělat něco podle mne
. Mám velkou radost!!


11. 5. 2013 17:04
To určitě vyzkouším hlívu máme taky rádi


11. 5. 2013 15:31
Jani, udělala jsem véču podle tohoto receptu, teda skoro
, měla jsem jenom šunku, ne klobásu, místo smetany jsem tam stříkla balsamico a přidala čerstvou saturejku, kterou mám k fazolím moc ráda. Jinak vše dle receptu
Je to dobré
a posílám bodík s fotkama




11. 5. 2013 14:43
Bezva kombinace, pochutnala bych si, fazole miluju :) hlívu taky, rajčata též
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky
Já mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo
jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené

Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky



11. 5. 2013 14:06
rozmarynaH: Týý jo!! To je nápad!!
Já jsem někde pozbyla ten hrnec specielně do mikrovlnky. Nudu si muset koupit jiný
pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!
Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky
. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine


pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!



11. 5. 2013 13:29
Jani, to musí být chutné
. Já jsem se poslední dobou naučila vařit fazole v "tlakovém hrnci do mikrovlnky" Namočím je přes noc na 10-12 hodin, pak je propláchnu vodou a nesolené je dám vlnit na 10 minut s jedním otevřeným otvorem. Pak hrnec zavřu a nechám jej v mw cca 15 minut stát. Pak ochutnám a max.proces opakuji ještě jednou na 5 minut. Zkus to


11. 5. 2013 13:02
Tak to věřím, že to může být dobré
+5
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné


Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu

Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné

11. 5. 2013 12:37
xxx: pytlík si akurát ty, keby si nebola taká múdra, tak by si vedela, že každý druh fazule vyžaduje inú dobu namáčania, pričom doba uvedená na vrecku nemusí súhlasiť ( ak tam je vôbec dĺžka uvedená ).
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.
11. 5. 2013 12:32
I když byla hlíva tento týden už na stole dvakrát(začali ju u nás prodávat i v Lídlu) tak hned zapínám tiskárnu.

11. 5. 2013 12:29
tejaja: To by jeden neřek, vždyť to je napsaný na každým pytlíku, snad Remková umí číst, né

11. 5. 2013 12:24
Jana Remkova: Janka, ony tie fazule sú veľmi sušené, treba ich dlhšie namáčať. Ja máčam vždy aspoň 10 hodín, potom varím v kuchte od syčania ventilu 15 min, otvorím a vyskúšam. Ak treba, ešte to na 5 min uzavriem a dovarím. Chce to dlho máčať. Ale je pravda, že pokiaľ sú tie fazule len pre teba, tak je jednoduchšia tá konzerva 
Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba


Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke.

Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba



Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke.

11. 5. 2013 12:08
Jana Remkova: U nás nielen fazuľa. Aj ja.

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí závitky plněné hruškovou nádivkou a hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno 30. 11. 2023 11:25
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno 30. 11. 2023 08:02
Čokoládové preclíky
Přidáno 29. 11. 2023 21:44
Bůček s pekingským zelím
Přidáno 29. 11. 2023 20:47
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Právě bylo uvařeno:
Krůta - pro náročné (a odvážné)
michal charvat šefkuchař uvařila před 1 hodinou
Uzený pstruh nebo makrela
michal charvat šefkuchař uvařil před 1 hodinou
Perníčky s cukrovou polevou
michal charvat šefkuchař uvařila před 1 hodinou
Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry
tara23 uvařila před 1 hodinou
Slezské kysané zelí
Mario Laci uvařila před 1 hodinou
Kančí guláš
Darvul1234 uvařila před 1 hodinou
Indické pečené kuře
Nadiia uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
verahromadkova@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Křupavé skořicové placičky
Panova uvařila před 1 hodinou
Květáková podzimní polévka
Zazie uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: fazole s hlívou fazole s hlívou ústřičnou fazolový guláš s hlívou fazolovy gulas s hlivou ustricnou guláš z hlívy ústřičné s fazolemi hlíva ústřičná recepty recepty hlíva ústřičná s fazolemi hlíva ústřičná s fazolemi hlíva s fazolemi recept s hlivou ustricnou fazole beluga hliva fazole fazolove lusky s hlivou hlíva a fazole fazole recept hlíva ustřičná a fazole hlíva fazole recept zelene fazolky s hlivou fazole hlíva guláš z hlívy s fazolemi
Suroviny: fazole červené, hlíva ústřičná, rajče cherry, rajče sušené, klobása pikantní, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, sůl, olej olivový, olej ze sušených rajčat, rama cremefine
Fazole s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vx5X
22 názorů