

Fazole s hlívou ústřičnou
Suroviny 2 porce
- 1 plechovka červených fazolí v sladko-slaném nálevu
- cca 150 g hlívy ústřičné
- 5 kusů cherry rajčat
- 3-4 kusy sušených rajčat v oleji-(nemusí být)
- 1/2 pikantní klobásy
- hrst zelené cibulky
- 2 chilli papričky
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- můžeme taky použít
- 1 lžíci oleje ze sušených rajčat
- 2 lžíce Ramy Cremefine
Postup přípravy receptu
Na oleji mírně orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Postupně přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky a na nudličky nakrájenou hlívu.
Vše promícháme, chvíli restujeme a pak zalijeme malým množstvím vody a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na minimum.
Osolíme, přidáme nadrobno nakrájené čili papričky, fazole a nakonec přidáme 2 lžíce Ramy Cremefine a ještě vše společně prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment. Je to strašně dobré a milovníci fazolí si příjdou na své:-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazole s hlívou ústřičnou
-
Doubnerka: i já děkuji
-
Vypadá to úžasně, už teď jsem jak "pavlovův pes". Bezvadná kombinace, v podstatě dělám totéž až do okamžiku přidání fazolí. Tohle mne nikdy nenapadlo a přitom děláme mexické fazole apod. Já míchám ty předchozí dobroty většinou s nějakými těstovinami nebo kuskusem. Bodík letí. Děkuji za inspiraci.
-
Holky,Vaše"Fazole"vypadají báječně
a vím,že i chuťově,protože dělávám podobně
S dovolením kromě bodu přidávám i ty mé podobné
-
1974andrea: No joo, saturejka, tu já nemám a nevím, kde vzít. Moc díky, Andreo, aspoň jednou můžeš ty udělat něco podle mne
. Mám velkou radost!!
-
To určitě vyzkouším hlívu máme taky rádi
-
Jani, udělala jsem véču podle tohoto receptu, teda skoro
, měla jsem jenom šunku, ne klobásu, místo smetany jsem tam stříkla balsamico a přidala čerstvou saturejku, kterou mám k fazolím moc ráda. Jinak vše dle receptu
Je to dobré
a posílám bodík s fotkama
-
Bezva kombinace, pochutnala bych si, fazole miluju :) hlívu taky, rajčata též
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičkyJá mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo
jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené
-
rozmarynaH: Týý jo!! To je nápad!!
Já jsem někde pozbyla ten hrnec specielně do mikrovlnky. Nudu si muset koupit jiný
pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky
. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine
-
Jani, to musí být chutné
. Já jsem se poslední dobou naučila vařit fazole v "tlakovém hrnci do mikrovlnky" Namočím je přes noc na 10-12 hodin, pak je propláchnu vodou a nesolené je dám vlnit na 10 minut s jedním otevřeným otvorem. Pak hrnec zavřu a nechám jej v mw cca 15 minut stát. Pak ochutnám a max.proces opakuji ještě jednou na 5 minut. Zkus to
-
Tak to věřím, že to může být dobré
+5
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné -
xxx: pytlík si akurát ty, keby si nebola taká múdra, tak by si vedela, že každý druh fazule vyžaduje inú dobu namáčania, pričom doba uvedená na vrecku nemusí súhlasiť ( ak tam je vôbec dĺžka uvedená ).
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe. -
I když byla hlíva tento týden už na stole dvakrát(začali ju u nás prodávat i v Lídlu) tak hned zapínám tiskárnu.
-
tejaja: To by jeden neřek, vždyť to je napsaný na každým pytlíku, snad Remková umí číst, né
-
Jana Remkova: Janka, ony tie fazule sú veľmi sušené, treba ich dlhšie namáčať. Ja máčam vždy aspoň 10 hodín, potom varím v kuchte od syčania ventilu 15 min, otvorím a vyskúšam. Ak treba, ešte to na 5 min uzavriem a dovarím. Chce to dlho máčať. Ale je pravda, že pokiaľ sú tie fazule len pre teba, tak je jednoduchšia tá konzerva
Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke. -
Jana Remkova: U nás nielen fazuľa. Aj ja.