Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s hlívou ústřičnou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

11. 5. 2013 12:13

Suroviny

Porce: 2 porce

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 368 kJ / 327 kcal
Bílkoviny5,40 g
Tuky25,30 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol0 mg
Sodík24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj experiment. Je to strašně dobré a milovníci fazolí si příjdou na své:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JanaDorazinova

22. 5. 2013 23:28

Doubnerka: i já děkuji:-)

Doubnerka

21. 5. 2013 17:15

Vypadá to úžasně, už teď jsem jak "pavlovův pes". Bezvadná kombinace, v podstatě dělám totéž až do okamžiku přidání fazolí. Tohle mne nikdy nenapadlo a přitom děláme mexické fazole apod. Já míchám ty předchozí dobroty většinou s nějakými těstovinami nebo kuskusem. Bodík letí. Děkuji za inspiraci.:-K:yes:

Anna Kocikova

16. 5. 2013 15:13

Holky,Vaše"Fazole"vypadají báječně:-Ka vím,že i chuťově,protože dělávám podobně:-)S dovolením kromě bodu přidávám i ty mé podobné:-)):-p:yes:

JanaDorazinova

11. 5. 2013 18:39

1974andrea: No joo, saturejka, tu já nemám a nevím, kde vzít. Moc díky, Andreo, aspoň jednou můžeš ty udělat něco podle mne:-)). Mám velkou radost!!:-)

suslajda

11. 5. 2013 18:04

To určitě vyzkouším hlívu máme taky rádi:-p:yes:

1974andrea

11. 5. 2013 16:31

Jani, udělala jsem véču podle tohoto receptu, teda skoro:-D, měla jsem jenom šunku, ne klobásu, místo smetany jsem tam stříkla balsamico a přidala čerstvou saturejku, kterou mám k fazolím moc ráda. Jinak vše dle receptu;-) Je to dobré:-p a posílám bodík s fotkama;-)

Tanicka

11. 5. 2013 15:43

Bezva kombinace, pochutnala bych si, fazole miluju :) hlívu taky, rajčata též :-)
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky :-) Já mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo:-D jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené :yes:

JanaDorazinova

11. 5. 2013 15:06

rozmarynaH: Týý jo!! To je nápad!!:-O Já jsem někde pozbyla ten hrnec specielně do mikrovlnky. Nudu si muset koupit jiný:-S

pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!:-O Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky:-p. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine;-)

rozmarynaH

11. 5. 2013 14:29

Jani, to musí být chutné:-p. Já jsem se poslední dobou naučila vařit fazole v "tlakovém hrnci do mikrovlnky" Namočím je přes noc na 10-12 hodin, pak je propláchnu vodou a nesolené je dám vlnit na 10 minut s jedním otevřeným otvorem. Pak hrnec zavřu a nechám jej v mw cca 15 minut stát. Pak ochutnám a max.proces opakuji ještě jednou na 5 minut. Zkus to:-p

pipre

11. 5. 2013 14:02

Tak to věřím, že to může být dobré;-):yes:+5
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu:-)
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné :-)

tejaja

11. 5. 2013 13:37

xxx: pytlík si akurát ty, keby si nebola taká múdra, tak by si vedela, že každý druh fazule vyžaduje inú dobu namáčania, pričom doba uvedená na vrecku nemusí súhlasiť ( ak tam je vôbec dĺžka uvedená ).
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.

Josifek

11. 5. 2013 13:32

I když byla hlíva tento týden už na stole dvakrát(začali ju u nás prodávat i v Lídlu) tak hned zapínám tiskárnu. :-p

xxx

11. 5. 2013 13:29

tejaja: To by jeden neřek, vždyť to je napsaný na každým pytlíku, snad Remková umí číst, né :-?

tejaja

11. 5. 2013 13:24

Jana Remkova: Janka, ony tie fazule sú veľmi sušené, treba ich dlhšie namáčať. Ja máčam vždy aspoň 10 hodín, potom varím v kuchte od syčania ventilu 15 min, otvorím a vyskúšam. Ak treba, ešte to na 5 min uzavriem a dovarím. Chce to dlho máčať. Ale je pravda, že pokiaľ sú tie fazule len pre teba, tak je jednoduchšia tá konzerva ;-)

Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba:-D:-D:-D
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke. ;-)

magdalenka

11. 5. 2013 13:08

Jana Remkova: U nás nielen fazuľa. Aj ja.:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazole s hlívou fazole s hlívou ústřičnou fazolový guláš s hlívou fazolovy gulas s hlivou ustricnou guláš z hlívy ústřičné s fazolemi hlíva ústřičná recepty recepty hlíva ústřičná s fazolemi hlíva ústřičná s fazolemi hlíva s fazolemi recept s hlivou ustricnou fazole beluga hliva fazole fazolove lusky s hlivou hlíva a fazole fazole recept hlíva ustřičná a fazole hlíva fazole recept zelene fazolky s hlivou fazole hlíva guláš z hlívy s fazolemi

Suroviny: fazole červené, hlíva ústřičná, rajče cherry, rajče sušené, klobása pikantní, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, sůl, olej olivový, olej ze sušených rajčat, rama cremefine

TopRecepty.cz

Fazole s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vx5X