Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 345 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 31,59 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným česnekem. Vše podle chuti. Necháme asi 10 minut odstát.
Krok 2: Mezitím nakrájíme rajčata na kolečka, nachystáme plátky sýru. Do každé mezery lilku dáme 1 kolečko rajčete , plátek sýra a kousek feferonky. Kdo nemá rád pikantní, feferonku vynechá. Poté pokapeme celý lilek olivovým olejem, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme na 220 st. 20-30 min. Podáváme se zeleninovým salátem nebo chlebem.
Zveřejněno 23. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ježečkový lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzyE
Moje poznámka
Ježečkový lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzyE
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 2 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
česnek,
olej olivový,
rajče,
sýr tvrdý,
feferonka,
voda
Komentáře