Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježečkový lilek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janaguzy janaguzy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 345 kJ /
322 kcal
Bílkoviny1,08 g
Tuky31,59 g
Vláknina1,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným česnekem. Vše podle chuti. Necháme asi 10 minut odstát. Krok 2: Mezitím nakrájíme rajčata na kolečka, nachystáme plátky sýru. Do každé mezery lilku dáme 1 kolečko rajčete , plátek sýra a kousek feferonky. Kdo nemá rád pikantní, feferonku vynechá. Poté pokapeme celý lilek olivovým olejem, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme na 220 st. 20-30 min. Podáváme se zeleninovým salátem nebo chlebem.

Zveřejněno 23. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečkový lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzyE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečkový lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzyE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, sůl, pepř mletý, kmín mletý, česnek, olej olivový, rajče, sýr tvrdý, feferonka, voda

Přidat fotografie receptu