Ježečkový lilek

Suroviny

1 větší lilek
sůl
mletý pepř
mletý kmín
rozmačkaný česnek
3 lžíce olivového oleje
2 rajčata
asi 10 plátků tvrdého sýru
1 feferonku
2 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným česnekem. Vše podle chuti. Necháme asi 10 minut odstát.

  2. Mezitím nakrájíme rajčata na kolečka, nachystáme plátky sýru. Do každé mezery lilku dáme 1 kolečko rajčete , plátek sýra a kousek feferonky. Kdo nemá rád pikantní, feferonku vynechá. Poté pokapeme celý lilek olivovým olejem, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme na 220 st. 20-30 min. Podáváme se zeleninovým salátem nebo chlebem.

Komentáře k receptu Ježečkový lilek

K receptu nejsou žádné komentáře.