Hovězí svíčková v arašidové kůrce s teplým salátem ze sojových klíčků a limetko-koriandrovou omáčkou

Nemecky_Kreativni_Chef Kuchař: Nemecky…

Doba přípravy: 50 2 porce Hovězí maso 0 názorů

Hotové jídlo
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

250 g hovězí svíčkové
1 šalotka / červená cibule
1 stroužek česneku
1 feferonka
150 g sójových klíčků
2 mini-Pak-choi / mangold
1 limetka
25 g zázvoru
1 svazek koriandru
25 g arašídů
2 lžíce sójové omáčky
30 g arašídového másla
sůl
pepr
2 lžíce rostlinného oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky. Nahrubo nasekat arasidy.

  2. Oloupat salotku a cesnek a oboje nakrajet na drobne kostky. Oloupat zazvor a nadrobno nasekat. Feferonku podelne rozpulit, odstranit stonku a jadro a nakrajet na drobne prouzky. Vymackat z limetky stavu. Umyt koriandr a dosucha vytrepat. Dat stranou konecky, lupinky oskubat a nahrubo nasekat stonky.

  3. 1 lzici rostlinneho oleje ohrat v panvi a arasidy spolecne se stonky pak-choi pri stredni teplote 3 minuty smazit. S trochou sojove omacky zalit, pridat koriandrove stonky a arasidove maslo a nasledne vse dohromady smichat do jedne pasty.

  4. Hovezi svickovou jednou kolem s pulkou lzickou soli a pulkou lzickou pepre dle libosti okorenit. Ohrat 2 lzice rostlinneho oleje v panvi a v totozne hovezi svickovou prudce opect z kazde strany 1 minutu.

  5. Hovezi svickovou polozit na plech pokryty pecicim papirem. Rovnomerne potrit arasidovou pastou a na strednim rostu v predehrate troube 9 minut nechat vypect.

  6. Vlozit salotku, cesnek, zazvor a feferonku do jedne misky. Promichat vse spolecne s 1 lzici limetkove stavy. Nasledne nechatdo dalsiho pouziti.

  7. V panvi rozehrat 1 lzici rostlinneho oleje a zpenit sojove klicky 3 minuty na stredni teplote. Pridat pak-choi listky, zalit vse s zbylou sojovou omackou a nechat zavadnout zhruba 1 minutu. Pak vmichat koariandrove listky.

  8. Pridat sojove klicky a pak-choi do mistky s marinovanou salotkou a cesnekem, vse smichat. Vyndat hovezi svickovou z pece.

  9. Teply sojovo-klickovy salat dat do stredu na talir. Hovezi svickovou dat na salat a ozdobit s koriandrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí svíčková v arašidové kůrce s teplým salátem ze sojových klíčků a limetko-koriandrovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo