Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2022 10:56
jagok: Třeba podle rodinné!
31. 12. 2022 08:22
To je nějaký hybrid štědrovečerní kapustnice, která se dělá ze čtyř druhů masa a jedním z nich je zásadně uzené koleno. Vaří se nadvakrát, mezitím musí 24 hodin stát. V receptu postrádám sušené švestky. Zajímalo by mne, podle jaké tradice se tam dává sedm druhů masa...
31. 12. 2021 12:23
Vařila jsem to den předm a po ohříátí byla ještě lepší než předtím.
31. 12. 2020 18:59
magdalenka:
31. 12. 2020 14:37
Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará... zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...
31. 12. 2020 12:25
Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát!
31. 12. 2020 10:32
Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že
No je, ale patří to k tradici, že
31. 12. 2020 07:00
Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?
24. 6. 2012 11:11
jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad
24. 6. 2012 09:34
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
2. 1. 2011 10:58
Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno
1. 1. 2011 21:43
+ bodík. tak to můžu
1. 1. 2011 21:31
Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho Ovšem tobě dávám 2.boda
1. 1. 2011 20:24
Ta teda je!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 17 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 53 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka zelňačka recept kapustnica recept zelňačka maďarská zelňačka madarská kapustnica recepty zelnacka zelňačka recepty kapustnica recept kapustnica krkonošská silvestrovská zelnice gombasecká klobása recept madarska zelnice maďarská kapustnice recepty na zelnacku varime zelnacku sylvestrovská zelnice zelnacka madarska gombasecka zelnačka sivestrovska zelnacka
Suroviny: zelí, kýta vepřová, bůček, kližka hovězí, plecko telecí, krkovice uzená, klobása, klobása, houby sušené, feferonka, česnek, smetana zakysaná
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
14 názorů