

Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Suroviny 8-10 porcí
- 2,5 kg dobrého zelí (sudové z trhu)
- 500 g vepřové kýty
- 250 g bůčku s kostmi
- 250 g hovězí kližky
- 250 g telecí plece
- 300 g uzené krkovičky
- 4-5 klobás zapékacích
- 4-5 dobrých uzených klobás (Maďarská, Dulajka, Gombasecká ...)
- 3-4 pl předem namočených sušených hub
- 3 feferonky
- 5 stroužků česneku
- 4 husté zakysané smetany
Postup přípravy receptu
Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1 a 1/2-2 litrami vody.
Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15 - 20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom. Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
-
magdalenka:
-
Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará...
zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...
-
Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát!
-
Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že -
Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?
-
jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad
-
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
-
Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno
-
+ bodík. tak to můžu
-
Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho
Ovšem tobě dávám 2.boda
-
Ta teda je!!