Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Suroviny 8-10 porcí

2,5 kg dobrého zelí (sudové z trhu)
500 g vepřové kýty
250 g bůčku s kostmi
250 g hovězí kližky
250 g telecí plece
300 g uzené krkovičky
4-5 klobás zapékacích
4-5 dobrých uzených klobás (Maďarská, Dulajka, Gombasecká ...)
3-4 pl předem namočených sušených hub
3 feferonky
5 stroužků česneku
4 husté zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1 a 1/2-2 litrami vody.

  2. Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.

  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15 - 20 minút pred koncom pridáme namočené huby.

  4. Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom. Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.

Komentáře k receptu Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Tématické fráze: zelňačka zelňačka recept kapustnica recept zelňačka maďarská zelňačka madarská kapustnica recepty zelnacka zelňačka recepty kapustnica recept kapustnica krkonošská silvestrovská zelnice gombasecká klobása recept madarska zelnice maďarská kapustnice recepty na zelnacku varime zelnacku sylvestrovská zelnice zelnacka madarska gombasecka zelnačka sivestrovska zelnacka