

Tatarská omáčka z cukety
Suroviny
- 1.suroviny:
- 2 kg cukety
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 feferonky
- 1 nastrouhaný křen (velikost křenu neuvedena)
- 2. suroviny:
- 2 dcl oleje
- 13 dkg cukru krupice
- 1 dcl octa
- 3 PL plnotučné hořčice
- 4 KL soli
- 3 KL pepře
Postup přípravy receptu
Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme.
Přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka.
Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi dnes přišel mailem, Věruško, děkuji, byl odvysílán v Českém rozhlase Brno, prý s velkým ohlasem a protože tu některé píšete, že už nevíte, co s cuketami, tak ho dávám k realizaci. Osobně jsem nestihla ještě vyzkoušet, ale kdo uvaříte, přidejte foto a komentář, jak chutnalo :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatarská omáčka z cukety
-
1974andrea: Připadá mě to podobně jako když jsem dělala hořčici z cukety, kyselé je akorát, a podle mého dalšího zkoumání-jsem zjistila, že je to stejný recept, který se jmenuje cuket.hořčice a znám ho od kedlubny-šárky
. -
Jana Pá:Jani a jak to chutná? Přece jenom v tatarce je i kyselá okurka atd.
-
Jana Pá:Jani
to se mi snad zdá
, ráno sotva otevřu zrak a tatarka je hotová
Jsem ráda, že chutná, základ je daný a každý si to už ošmakuje podle svého, děkuji za vyzkoušení a za foto
-
nedalo mě to, už to mám hotovo - chuťově moc dobré, no, uvidíme, jak to bude po zavaření
, dělala jsem odhadem - suroviny, více křenu, jedna velká sušená feferona, ale je to zatím
, zítra zavařím a pak uvidíme, jinak si vždy vyzkoušejte chuť a přidejte dle svého
foto je strašné, ale co mám o půlnoci dělat
-
Jana Pá:Jani, už se těším, jak se s námi podělíš o výsledek svého zítřejšího snažení
-
Kruciš holky, já už mám nachystané cukoše, cibuličku, křen ráno vykope manžel, a pokud se mu nebude líbit kopání, tak si kopnu já a moc ráda
, křena máme za plotem, takže není probléma si vyrýt kousek živého křena
-takový krásný macek křenový, to je dílo
už se těším
-
Bibinka: Bibi, to se sterilizuje.. jak to čteš
určitě vydrží
-
yanull:yanulko, to by asi v lednici nějakou dobu vydrželo ne
já bych jí měla víc, my dvá by jsme jí všechnu nezbaštili najednou
Pěkný a 3.bod
-
yanull: ano, ano paní, až vyzkouším, tak budu zase "moudřejší"-snad
-
Jana Pá:Jani
, také bych si asi recept upravila podle sebe, např. bych dala trochu soli hned k 1. várce surovin, protože cuketa vodu pustí, ale jak jsem "koupila", tak prodávám a je na každém, jak si to "vychytá". Ale už se opravdu těším, až někdo vyzkouší a třeba se tento recept uchytí jako švestková povidla
-
Kruciš, já to také nedávno slyšela, že by rádio
- nevím, jen jsem čekala na písemnou formu a ejhle už je zde
a protože suroviny jsou k dispozici, tak vyzkouším i když ten křen bych předala až do druhé várky (bez vaření)
, ale nevím,nevím
až udělám, tak poreferuji
-
yanull:
pochopila jsi to dokonale
1974andrea: -
yanull:No právě že má
-
rebeka:Nadi, nemám co promíjet, já jen ťukla, zda tu není v databázi a o vašich depeších nic nevím
Má tvoje poznámka být pobídkový systém pro Andrejku k realizaci
-
rebeka:Slyším i vidím
. Já se k tomu ještě nedostala, samý povidla jsem a na tatarku nezbyl čas