Králík na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenJemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 554 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,60 g |
– nenasycené | 8,40 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…
Jatýrka očistíme, překrájíme na poloviny, dáme do misky a spaříme vřelou vodou. Na sítku necháme okapat. Zatím očistíme a nakrájíme papriku a pórek na proužky, cibuli…
Jednoduchý a výborný recept na vepřovou plec v pikantní omáčce z celeru a mrkve. Harissa, pálivá pasta oblíbená především v Tunisku, se postará o ostrost celé omáčky.…
Trpělivost růže přináší. To platí o receptu na vepřovou maso v pikantní marinádě, kdy maso marinujeme tři dny. Za pomocí lorny na grilu dosáhneme zajímavé zauzené…
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…
Smícháme olej s bylinkami. Chleba nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Omastíme olejem a pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě do křupava. Trvá to asi 6-8…
Čočku připravíme podle návodu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očistěnou a na proužky nakrájenou hlívu, osolíme, přidáme špetku kmínu, Harissu, mírně podlijeme a…
Pikantní květák s jemně kořeněnou chutí doplněný sázenými vejci vytvoří vyváženou kombinaci, která zasytí a potěší vaše chuťové buňky. Rychlá a jednoduchá příprava dělá…
Osmažíme topinku na oleji po obou stranách, musí být teplá, než se na ní dá směs. Zespodu ji trochu potřeme stroužkem česneku (nemusí). Nivu nebo balkánský sýr…
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a restujeme v rozehřáté pánvi na sádle nebo oleji asi 5 minut. Přidáme cibuli nasekanou najemno a restujeme dosklovata. Přidáme…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Čočková polévka z černé a červené čočky je doplněna batátem a mangoldem. Je ochucená harissou, jejíž pikantní chuť je vyvážena nasládlým batátem. Pokud máte rádi husté…
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Jednou z možností je cukety zpracovat do této topinkové směsi. Čerstvou ji můžeme, navíc…
Kuřecí nudličky se zeleninovou směsí připravované v jedné pánvi jsou oblíbeným rychlým obědem, protože chutnají skvěle a na přípravě není nic složitého. V tomto receptu…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě…
Kuřecí maso si nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme spolu s na drobno nakrájenou slaninou, česnekem, vejcem, harissou, solamylem a bylinkami, osolíme. Na…
Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko podlijeme. Dáme péct zhruba na 30-40min. ( podle…
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.Pokrájenou cibuli…
Pomazánka je velice pikantní. Kdo má rád jen lehce pikantní, může dát jen polovinu harissy. Směs nemusí být jen na topinky, dá se použít pod maso, jako příloha ke…