Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Harissa - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie554 kJ /
132 kcal
Bílkoviny0,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,60 g
Tuky10,00 g
– nasycené1,60 g
– nenasycené8,40 g
–– mononenasycené7,20 g
–– polynenasycené1,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,00 g
Sůl5,00 g
Sacharidy8,00 g
– cukry5,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Cuketová topinková směs Videorecept

Cuketová topinková směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Máte-li větší úrodu cuket, určitě oceníte recept na tuto skvělou směs na topinky. Hodí se do ní hlavně větší, přerostlé kousky. Nejvíc bude chutnat milovníkům pikantních…

1974andrea

80 min

Králík na houbách

Králík na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…

Rychlý guláš z párků

Rychlý guláš z párků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…

spagetka

25 min

Losos naostro

Losos naostro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme, poklademe nasekaným česnekem, kolečky pórku a navršíme na něj směs harissy a leča. Naskládáme do zapékací misky a pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do…

Pikantní pomalu pečené koleno

Pikantní pomalu pečené koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…

Žebra po mysliveckou

Žebra po mysliveckou

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…

Drahos z kamene

180 min

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…

1974andrea

10 min

Pikantní čočková polévka se zeleninou

Pikantní čočková polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Plný talíř horké a výživné polévky přijme rád každý strávník. Přesně takovou polévku připravíme s tímto receptem. Základ tvoří tři druhy čočky, které doplňuje zelenina,…

maris

120 min

Fazole s vepřovým

Fazole s vepřovým

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole…

Pikantní srdce na smetaně

Pikantní srdce na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…

Ohnivá lorna

Ohnivá lorna

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Trpělivost růže přináší. To platí o receptu na vepřovou maso v pikantní marinádě, kdy maso marinujeme tři dny. Za pomocí lorny na grilu dosáhneme zajímavé zauzené…

zizala

100 min

Pekelně pikantní guláš

Pekelně pikantní guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…

Ostrá směs z bedel na topinky

Ostrá směs z bedel na topinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Po návratu z houbaření, kdy jste nasbírali mimo jiné i lahodné bedly, se hodí mít po ruce rychlý recept na večeři. Tím se může stát tento, ve kterém najdete návod, jak…

Ostré vepřové nudličky

Ostré vepřové nudličky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduchý a výborný recept na vepřovou plec v pikantní omáčce z celeru a mrkve. Harissa, pálivá pasta oblíbená především v Tunisku, se postará o ostrost celé omáčky.…

1 2 3 5