Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 12 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 12 názorů

Suroviny 2 porce

200 g kuřecího masa (prsní, stehenní)
200 g kuřecích játer
1 cibuli
3 stroužky česneku
chilli papričku
různé barevné papriky/ 1/2 červená, bílá, žlutá
1 lžíce rajského protlaku
špetka cukru nebo lžička medu
1 lžíce Harissa pasty
1 lžičku sypkého kuřecího vývaru
1 lžičku škrobu na zahuštění
čerstvě mletý pepř
sůl dle potřeby
olej rostlinný /arašídový

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, zakápneme olejem, opepříme, mírně osolíme a promícháme. Na stejné kousky nakrájíme očištěná játra, dáme do misky a spaříme vroucí vodou, necháme na sítku okapat. Pak játra osušíme papírovou utěrkou a poprášíme moukou. Do hluboké nebo wok rozehřáté pánve dáme olej, játra orestujeme ze všech stran a vyndáme na talířek.

  2. Do stejné pánve dle potřeby přidáme ještě 1 lžíci oleje a opečeme připravené maso ze všech stran dozlatova. K opečenému masu přihodíme nasekanou cibuli a česnek, necháme rozvonět a přidáme papriky nakrájené na proužky.

  3. Podle potřeby podlijeme troškou horké vody s kuřecím vývarem a vrátíme játra do pánve. Přidáme protlak, špetku cukru, harissu a dusíme pár minut až bude zelenina na skus. Zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vody a dochutíme solí. Podáváme s malými bramboráčky nebo rýží a hodí se také k plnění tortilly.

Komentáře k receptu Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami

  • Dajda Dajda

    Eja57: Snažím se chodit do krámu v době, když tam "baby", co musí být právě u toho regálu, kde si v klidu vybíráš zboží Ty, a bez skrupulí ochmatají i v době koronaviru půlku koše rohlíků, nejsou. Oficiálně to odůvodňuju tím, že když nejsou lidi, nejsou ani bacily! :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Dajda: no, Rohlíček je :yes:
    No když to chceš vidět si otevři jejich web...ja nesnáším baby v krámech;-( Takže Rohlíček to jistí, maso, uzeniny, sýry, zelovoc....a 99,99% jistota super kvality...

    Odpovědět

  • Dajda: ;-) chápu - ber to jen jako informaci, že je to možné (pro mne cenově stejně nedostupné):-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: Na Rohlík apod. vždycky zapomenu, tam se dá leccos sehnat, co jinde není. Jenže já plánuju, co nakoupit, až když to uvidím. :-)

    Odpovědět

  • Dajda: :-) děkuji za komentář. Husí játra se dají koupit i dnes např. Makro nebo Rohlík . samozřejmě nejsou každý den a cena je hodně vysoká, Ale kdo tu možnost má za luxus si zaplatí aneb koupit si je nemůže každý.:-K Krásný den

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: Hřebíček se přidával k husím játrům, tak to zřejmě evokuje tu dávnou chuť - dneska už husí játra doma nikdo nedělá - pokud si husičku sám nevykrmí, tak je nikde nekoupí.

    Odpovědět

  • casino: :-) moc děkuji za komentář, přeji dobrou chuť a krásný zbytek večera :-K (já mám ráda ještě špetku mletého hřebíčku , mamka tak dělávala králičí na másle a zapíchla do nich 2 celé hřebíčky , moc dobré)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami"
    Játra nespařuji, ale našel jsem hafo rcp, kde se játra spařují a skoro stejné množství otázek, proč že se to vlastně dělá? ;-)
    Stran délky tepelné úpravy je rozhodující vystihnout ten správný okamžik, kdy už z masa po vpichu nevytéká krev ani růžová šťáva; pak jsou játra jako máslo :yes:
    Na rozdíl od vepřových jater (hovězí jsem nedělal celá desetiletí) nejsou drůbeží játra na zpracování tak choulostivá :-)
    OT
    Óóó přírodo! Mít doma nějaké játro, tak ho hnedle hodím na pánvičku s kouskem sádla a sním ho jen tak (sůl, pepř a možná kapka vorčestru :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: :-) děkuji za komentář, já jsem si říkala, že se vlastně zatáhne povrch jako u masa a nejsou pak vysušená, do mléka dávala moje mamka ledvinky ale ani to já nedělám. Očištěné, nakrájené opláchnu studenou vodou, dám čistou studenou a 1 plnou lžíci kmínu nechám dojít k varu jen jednou překulit varem a slít na cedníku, propláchnout opět studenou vodou - odpadne zdlouhavé namáčení v mléce a nejsou ničím cítit - chuťově skvělé . Zřejmě je to něco podobného, :-K Hezký den

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ja davam jatra do mleka , na hodinu.Nejsou pak horke. Jsou lahodnejsi. Mozna to same ,dela i horka voda....

    Odpovědět

  • magdalenka: :-) Děkuji za komentář, abych řekla pravdu před asi 25 lety mi to poradil jeden pan kuchař a od té doby to dělám, Už jsem to viděla i v několika jiných receptech , připadají mi chutnější, jemnější a světlejší.:-K Hezký den (třeba to bude vědět pan Casino ;-) a napíše)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Prosím, prečo sparuješ pečienku - játra? Doteraz som sa s tým nestretla, tak ma to zaujalo. Ďakujem.
    Inak, máš to krásne, ako vždy.

    Odpovědět