Vepřové ptáčky na smetaně s mrkvovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran. Pak potřeme hořčicí a na každý plátek masa naklademe 3 pruhy slaniny, párek, okurku a 2 proužky papriky. Stočíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran. Pak potřeme hořčicí a na každý plátek masa naklademe 3 pruhy slaniny, párek, okurku a 2 proužky papriky. Stočíme a…
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, jemně strouhaným…
Všechny suroviny smícháme dohromady, podebíráme, aby se suroviny nerozbily.Salát můžeme hned jíst, nemusí se nechat rozležet.
Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna,…
Prsa naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a hořčicí.Na oleji nebo másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu na nudličky nakrájenou,…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Do vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru. Téměř okamžitě máme hotovou…
Brambory ve slupce si uvaříme den před realizací salátu, pak si ovaříme brokolici a mrkve na skus. Do mísy si nakrájíme oloupané brambory na malé kostky, nebo…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí najemno nastrouháme, přidáme mouky, sůl, 1 vejce a zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy …
Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a…
Předem připravíme kelímek hořčice, do které vmícháme lžičku oleje, trochu cukru, soli a špetku pepře. Musí vzniknout trochu pikantní, ale lahodná kombinace.Plátky…
Vejce vložíme do vody a od bodu varu necháme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut, teprve potom slijeme vodu a zalijeme studenou.Vejce oloupeme a…
Mleté maso okořeníme a zalijeme šlehačkou. Promícháme a odstavíme nejméně na hodinu nebo dvě.Na pánvičce si připravíme obvyklým způsobem vaječinu, lehce osolíme,…
Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.Všechny přísady na marinádu smícháme a naporcovaného králíka do ní naložíme přes noc (klidně i déle).Další den králíka…
Vejce vložíme do studené vody a jakmile začne voda vřít, vaříme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut. Vejce vyjmeme, opláchneme studenou vodou a…
Smícháme suroviny na marinádu. Kuřecí prsa rozkrojíme tak, aby z každé vznikl "motýlek". Každého "motýlka" jemně potřeme trochou marinády, přidáme plátek šunky a plátek…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout.Mleté maso dáme do misky se všemi ingrediencemi, mimo brambor, celeru a cibule. Brambory oloupeme a rozšťoucháme,…
Uzený sýr nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve, přidáme mléko a za stálého míchání rozpustíme. Přidáme trochu soli, mletého pepře, hořčici, worcester, nakrájenou…
Omytou panenku odblaníme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm.V misce připravíme lehkou marinádu z hořčice, sójové omáčky, soli a pepře. Plátky masa naložíme a necháme…
Stehna protkneme česnekem a kousky slaniny. Osolíme a zprudka opečeme na oleji. Pak stehna vyndáme a přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny a…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Omytou papriku zbavenou vnitřku nakrájíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, listy salátu natrháme.Přidáme nakrájenou goudu, kuličky mozarelly, vše zakapeme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Falešné steaky z květáku: Jsou bleskově připravené, vypadají skoro jako masové a chutí připomínají pizzu
Chutě slavných: Napoleon Bonaparte snídal kuře, bál se fazolek a miloval čerstvé mandle, kterých klidně spořádal celý talíř
Záhada slavné limonády: Proč se zázvorové pivo jmenuje pivo, když to vlastně není pivo?