Vánoční šunka
Recept ještě nebyl hodnocen1-6 kg šunky s kostí nebo i bez kosti opláchneme ve studené vodě, dáme do většího kastrolu a zalijeme studenou vodou, aby byla přesně ponořena. Přivedeme do varu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1-6 kg šunky s kostí nebo i bez kosti opláchneme ve studené vodě, dáme do většího kastrolu a zalijeme studenou vodou, aby byla přesně ponořena. Přivedeme do varu,…
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, jemně strouhaným…
Mleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na…
Pekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a…
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky. Přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše dobře promícháme.…
Vše dáme do hrnce a společně vaříme. Necháme vychladnout a přidáme ½ kelímku hořčice a 1 dl octa.Potom vše rozmixujeme, nalijeme do skleniček a sterilizujeme 15-20 minut…
Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5…
Očistíme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Dáme do mísy.Přidáme pomazánkové máslo, hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř.Olej z ryb vylijeme a rybičky přidáme k…
Rýži vaříme podle návodu, s bujónem místo soli. Na pařák položíme brokolici vcelku, vodu v hrnci až po pařák, dá se přilít. Brokolici osolíme a posypeme mletým kmínem.…
Nejdříve připravíme nádivku. Mimo balkánského sýra vše smícháme, pak nadrobíme na kousky balkánský sýr. Z tuhé hmoty vyválíme váleček asi o průměru 6 cm. Tupou stranou…
Karfiol rozoberieme ružičky a uvaríme v slanej vode. Rozložíme na tanier. Pridáme na pásiky narezanú papriku, na mesiačiky narezané paradajky. Jogurt zmiešame s…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Osmahneme cibuli, přidáme klobásu, česnek. Řízky nařízneme, okořeníme, pomažeme hořčicí. Dusíme s cibulí, klobásou a česnekem, po změknutí přidáme fazole.
Připravíme si marinádu. Z citronu vymačkáme asi jednu lžičku šťávy. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny ostatní suroviny a dochucovače na marinádu v misce dobře…
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí.Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené sklenici vydrží až…
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Kýtu nakrájíme na malé kousky a zprudka restujeme na oleji. Když maso úplně zbělá, přidáme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený česnek a zase restujeme. Přidáme…
Plátky z krkovičky paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla uděláme v rendlíčku míchanici, přidáme do ní…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Plátky mäsa jemne naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme a osolíme. Špekačky narežeme na koncoch do kríža, ako na opekanie. Na každý plátok mäsa položíme plátok syra…
Do menšího hrnku si dáme vařit vodu spolu s octem, když vaří, lžící v ní uděláme „vír“ a opatrně do ní vlijeme vejce (vždy si je raději opatrně vyklepnu do hrnečku).…
Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev…
Vejce, jablko a půlku hlavičky cibulky nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozsekáme.Přidáme máslo, hořčici, křen a vše rozmixujeme do hladké směsi.Vmícháme pažitku,…
Nejprve trochu z historie: O sýrové lahůdce, která někomu smrdí, ale nám labužníkům voní tak, že se nám hned sbíhají sliny, najdete první zmínky už z roku 1452. Samo…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41