Kuřecí salát s domácí tatarkou

mika59 Kuchařka: mika59

Saláty 2 názory

Suroviny

250-300 g kuřecího masa (vařené, grilované, pečené)
1 řapík celeru
100 g sýru Gouda
červená cibule
Tatarka:
100 ml mléka
200 ml slunečnicového oleje
lžička plnotučné hořčice
špetka cukru
sůl
pepř
1 nakládaná okurka
malá šalotka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme tatarku. Do úzké nádoby dáme olej, mléko, hořčici, sůl, pepř a cukr. Táhneme ponorným mixérem nahoru a dolů, až směs zhoustne. Přidáme, a už jen vmícháme jemně nastrouhanou okurku a jemně nasekanou šalotku. Vše promícháme a dochutíme.

  2. Maso a sýr pokrájíme na kousky a řapík a cibuli nakrájíme na hodně tenké proužky. Vše promícháme, přidáme tatarku a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Salát dáme vychladit a podáváme s pečivem nebo jen tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kuřecí salát s domácí tatarkou

Zapomněl/a jsem heslo