Patizon na pivu - s těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenVariace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě…
Doměkka podušené hovězí plátky v omáčce, to je klasika, která se hodí i na nedělní oběd. Připravte si tyto plátky hned na dvojích houbách. Do omáčky přijdou jak sušené,…
Šťavnatá sekaná se sýrem a sušenými houbami je skvělou volbou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace mletého masa, aromatických hub a rozpuštěného sýra vytváří…
Zásobu sušených hub využijete v této výborné pomazánce s cottage sýrem. Houby je nejprve potřeba namočit a podusit v mléce, ale pak už je příprava úplná hračka.…
Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Slaný koláč s křehkým máslovým těstem, cuketou, houbami, vejci a sýrem potěší každého milovníka slané klasiky. Zapečená strouhanka dodá křupavost. Skvělý teplý i studený…
Z hub přinesených z lesa můžete snadno vyrobit koření - houbový prášek. Stačí je usušit a rozmixovat najemno. Důležité je použít dobře usušené houby, uzavřít ve…
Zeleninová pasta z čerstvé sezónní zeleniny má hustou a koncentrovanou chuť. Zavařenina, která okamžitě dodá hloubku polévkám, omáčkám i těstovinám. Připravte si…
Tradiční český houbovec neboli hubník, jak ho znaly už naše babičky. Kombinace sušených hub, uzeného masa, rohlíků namočených v mléce a vajec tvoří voňavý, sytý a vláčný…
Když venku začíná být sychravo, tato polévka je přesně to, co potřebujete. Voňavé houby, jemná smetana, rozpuštěný sýr a špetka kopru, všechno dohromady tvoří…
Pečené králičí maso s česnekem a houbami zazáří i na svátečním stole. Ve spojení s bramborovým knedlíkem a špenátem přinese chutě staročeské kuchyně. Stačí mu dopřát…
Krůtí játra na slanině a pórku se budou výborně doplňovat s dušenou rýží. Voní sušenými houbami, kečup ve šťávě dodá chuť a barvu. Rychlé a levné jídlo, které ale…
Rajčatové omáčky k těstovinám jsou velmi oblíbené. Kromě masa do nich můžeme přidat i jiné druhy zeleniny. V tomto receptu k nim přimícháme sušené houby a vytvoříme tak…
Spojení jemných fazolí a voňavých hub dává vzniknout syté, ale zároveň lehké polévce, která zahřeje i potěší. Svačinová fazolová polévka s houbami je ideální volbou,…
Výživnou a chutnou pomazánku připravíme čistě rostlinně. Sušené houby povařené s kořením doplní pohanka, která propůjči svoji zemitou oříškovou chuť. Tu pak rozmixujeme…
Krémová, hustá polévka, ve které dominuje chuť na másle opečených brambor. Dle chuti můžete přidat sušené houby či zeleninu a podávat s opečeným toustem či krutony. Tato…
Jehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle…
Jídlo z jednoho pekáče patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů. Vepřové maso okořeněné vegetou a houbovým kořením, zapečené s houbami a smetanou, obložené plátky…
Houbová bramboračka je sytá a voňavá polévka, která patří k nejoblíbenějším pokladům české kuchyně. Kombinace brambor, zeleniny a lesních hub vytváří bohatou chuť, která…
Pečené kuřecí paličky se šalvějí a tymiánem se podávají s jemnou smetanovou omáčkou z hříbků, šunky, česneku a bílého vína. Maso se peče dozlatova, poté se přelije…
Rychlé jídlo z kuřecích kousků, zeleniny a sušených hub připravíme na jedné pánvi. Maso marinujeme v koření a solamylu, zeleninu orestujeme, přidáme houby a podlijeme…
Z bohaté letní úrody můžeme připravit ledacos. Zejména pak zásoby na chladnější část roku. A třeba taky tuto zeleninovou pálivou směs nejen na toasty. Patří do ní cuketa…
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži…