Hrachovo-kroupové karbanátky s houbami

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

1 porce Ostatní 11 názorů

Suroviny

Na 1 porci:
50 g hrachu
50 g krupek
hrst sušených hub
½ - 1 vejce
30 g slaniny
sůl
pepř
majoránka
1 malý stroužek česneku
strouhanka podle potřeby na zahuštění
trochu mléka na namočení sušených houbiček
pokud nemáme houby, můžeme karbanátky ozvláštnit kouskem umletého uzeného masa
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme do vody hrách i kroupy (každé zvlášť) a do trochy mléka sušené houby. Mléko můžeme trochu naředit vodou.

  2. Druhý den hrách a kroupy uvaříme doměkka (opět každé zvlášť) a umeleme na masovém strojku. Houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na kostičkách slaniny. K mletým krupkám a hrachu přidáme podušené houby i se slaninou, vajíčko, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a podle potřeby trochu zahustíme strouhankou.

  3. Lžící vykrajujeme noky, na pánvi z nich utvoříme placičky a v oleji je prudce usmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Množství surovin si každý navýší podle počtu zamýšlených porcí .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrachovo-kroupové karbanátky s houbami

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Lenunka: Já vím, že Eja57 má pravdu a její návrh na nový název je perfektní, lepší bych asi nevymyslela. ;-):-8 Děkuji za komentář a zdravím!

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Tvůj návrh na nový název se mi fakt líbí. Ale jsem bez počítače a jsem bez něj jak podebraná. Víš, že tvoje nápady a upozornění beru a jsem ráda, že se mnou v tomto směru komunikuješ.:-K Ono to někdy opravdu pomůže.;-) Až budu mít opravený PC, tak o té změně názvu budu uvažovat. A jestli dovolíš, tak použijí ten tvůj návrh, jestli proti tomu nic nemáš. :-?;-) Zatím dík za tvoji snahu a trpělivost!:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    MamlajdaD: já si dovolím souhlasit s Eja57, karbanátky bez masa můžou být houbové, špenátové, kapustové, vaječné, a když člověk vyhledává recept, protože má zrovna v lednici houby a neví co s nimi a dal by si karbanátky, tak si určitě nezadá do vyhledávače "karbanátky bez masa". Pojmenovala bych je podle toho, co obsahují, aby bylo každému jasné, co má čekat:-)
    Samozřejmě Váš název není proti pravidlům, ale vzhledem k množství receptů zde, bychom měli všichni chtít být srozumitelní:-);-):-K
    Konečné rozhodnutí se samozřejmě na Vás:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    MamlajdaD: nejspíš jsi mne špatně pochopila....atraktivitu receptu na webu zvyšuje (kromě fotky) i název receptu...podle toho návštěvníci vybírají a vaří...a proto sem recepty dáváme, nebo ne?:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Tvůj návrh je sice docela pěkný, ;-):yes:, ale i přesto název měnit nebudu. Při vkládání mi ho program pro vkládání přijal, takže tu pod úplně stejným názvem jiný není, jen názvy podobné. Proti názvu nic nenamítaly ani moderátorky, takže nebyl považován za nevhodný. :-8 A navíc si myslím, že kdyby se měly měnit názvy všech receptů, které detailně nevystihují pokrm, tak by jich bylo - ani si to netroufnu označit kolik, ale myslím že hodně.;-):-D Moc zdravím a těším se na další tvoje komentáře :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    MamlajdaD: Já si obecně myslím, že by z názvu receptu mělo být zřejmé, co obsahuje...karbanátků bez masa je hodně...co takhle " Hrachovo-krupkové karbanátky s houbami":-? :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Dík za komentář;-):-8. No recept není ve vegetariánských, tak si myslím, že ten název měnit nemusím. ;-) A navíc jsem bez PC (a jsem bez něj jak bezruká). Tak tě aspoň hezky zdravím!:-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Tejaja: Terezko, obdivuji tě, že jsi se s tím dělala v tom horku! :-O:-K Hrách vařit, kroupy taky, houby podusit a to vše v tom teplu, klobouk dolů! O to víc si vážím toho, že jsi recept vyzkoušela a nafotila!:-K:yes::yes::yes: a skvěle jako vždy:-8;-) :yes: Já hrách raději než čočku a tu zas raději než fazole i když jsou v tom taky výjimky. Ale po všech lušteninách se poslední dobou skoro vznáším;-):-D, takže si tyto karbanátky už asi dělat nebudu:-(. O to víc jsem ti vděčná. Děkuji na sto tisíckrát a moc tě zdravím <3:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eja57: :-) To máš pravdu, ale aj u nás sa to považuje za bezmäsité jedlo, napr. keď robíš akékoľvek halušky, tam ide vždy slanina a každý to berie ako bezmäsité jedlo. <3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Přimlouvala bych se za změnu názvu - slanina JE maso...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jedlé, napriek tomu, že ja sušený hrach veľmi nemusím. :-D Všetko som presne odvážila, aby som vedela, ako to dopadne. Veľa urobí dobrá údená slanina, tú bolo vo fašírkach dosť cítiť. ;-) Nepotrebovala som zahusťovať, 1 vajíčko urobilo takú hustotu, že sa fašírky dali pekne tvarovať rukami. Výsledok dobrý. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: houbove karbanatky houbové karbanátky bez masa karbanátky bez masa kroupovy karbanatek karbenátky bez masa karbanátky z hrachu a krup kroupové karbanátky houby recepty karbanátky recept na houbové karbanátky houbový karbanátek