Lví hlavy - čínský recept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 294 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,75 g |
Tuky | 69,51 g |
Vláknina | 25,65 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 21,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro milovníky "číny" zase trochu jiný recept :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2020 03:51
houba: Já jsem se tak pobavila tím komentem od Františky, že jsem ti zapoměla poděkovat za ten tvůj zajímavý příspěvek. Tak abych to napravila, děkuji alespoň dodatečně. Děkuji! 
Moc zdravím!






13. 5. 2020 23:49
Frantiska: Díky za tenhle úžasný komentář! 
Skvěle popsaný přříběh s překladačem, tak to jsem se opravdu pobavila a zasmála! 


To se ti povedlo! 
A dík za tu práci s vyhledáváním. Taky jsem většinou zvědavá a někdy hledám, co o receptu říkají ti druzí, ale toto nebyl ten případ, jídlo mi chutnalo tak, jak je popsané, tak jsem ani nehladala žádné další informace. Některé ty ingredience mne ale zarážejí, ty nejmenoval ani casino, když psal, co tomu říká ta jeho "čínská bible". No ani mistr Klíma asi neumí čínsky, taže i jeho recept může být trochu jiný. Moc ti fandím pro tu tvoji zvídavost.
Měj se moc fajn a děkuji za zjištěná vysvětlení. Přeji hodně zdraví! 













13. 5. 2020 23:30
MamlajdaD: tak me to zaujalo, ze jsem patrala a diky prekladu google, ktery je velmi nedokonaly jsem se dopatrala i historie receptu :) podle legendy ho máme díky císari Yang Guang (569–618). Proletla jsem par receptu a v nekterých byly navíc krome krabího masa i krevety. Houby mi to neprelozilo žádné. Jen veprove maso nakrajene na zrnka ryze nebo granotove jabloko :))) google translator neprestava prekvapovat svou poeticnosti; krabí maso; šalotku, šťávu ze zázvoru, male krevety, sul, víno a škrob. Máme to promíchat :) a utvořit velke knedliky.
https://baike.baidu.com/item/%E6%B8%85%E7%82%96%E8...
https://baike.baidu.com/item/%E6%B8%85%E7%82%96%E8...
13. 5. 2020 22:29
MamlajdaD: Jednak se domnívám, že ani čínská jídla nevaří všude stejně, ale osobně mám asi takovou povědomost, že do lvích hlav dávají maso krabí. Jestli někde krevety, nevím, ale proč ne. Já krabí maso opravdu nekupuju, ale dávám páry tyčinek těch drahých krabích. Maso je dobré umlít trochu víc, než používáme na karbanátky. Smíchá se s čínským vínem shao sing, lehce sojovkou, troškou škrobu, bambusovýma výhonkama, strouhaným zázvorem čerstvým a krabím masem. Jasně se osolí. Vetsí koule se obalí v testíčku z bílků a škrobu a osmaží ve vrstve oleje. Vedle se udělá nálev z vody, shao sing a sojovky, do kterého se ty osmažené koule dají a tak 10 min se to povaří. Do misek so koule pak ponoří do hovězího nebo jineho vyvaru a pouzije se i ten nál
13. 5. 2020 18:09
casino: Děkuji za promptní informaci! 
Jen tedy nevím, jestli se běžně v super/hyper - marketech dají vůbec sušené krevetky koupit, nikdy jsem je v obchodech nehledala. Ale i s tou cibulí a houbami to fakt bylo jedlé!
Přeji pevné zdraví! 








13. 5. 2020 17:58
MamlajdaD:
No, hodil jsem voko do mé čínské bible od D. Klímy a on cibuli nedává a místo hub sušených dává sušené krevetky
No, hodil jsem voko do mé čínské bible od D. Klímy a on cibuli nedává a místo hub sušených dává sušené krevetky

13. 5. 2020 17:47
Eja57: Taky bych byla zvědavá! Byla bych ráda, kdyby houba sem písla podrobnější názor, zatím napsala, že do masa nepatří cibule. Opravdu je to asi "počeštěný" recept.
Díky za komentář a zdravím!






13. 5. 2020 17:42
houba: Díky! No já si ani jako velký hříšník nepřipadám, spíš něco "Jak jsem koupila, tak prodávám!".
Ale co je to platné!
Moc zdravím! 






13. 5. 2020 17:40
houba: no jak to má být opravdu???? fotka super....když ne vložit recept tak aspoň sem do komentáře
13. 5. 2020 17:32
MamlajdaD: Joo, jasne, to zas nekdo počeštil
Neříkám že to nemuže být dobre, ale echt lví hlavy jsou ponekud odlisne. Ta osoba, co to vlozila do casopisu by mela napsat, ze to je jen její verze
Vy za to nemuzete!


13. 5. 2020 15:58
Houba: Moc děkuji za přidanou fotografii, je opravdu moc zdařilá! 
Ke komentáři můžu říct jen to, že jsem recept kdysi opsala z nějakého časopisu. Když jsem ho vyzkoušela, bylo to docela dobré. Ale jestli recept není úplně správný,
tak se omlouvám, ale nám to tehdy opravdu chutnalo.
Přeji hodně zdraví! 








13. 5. 2020 15:43
Čínské lví hlavy nikdy nejsou s cibulí a celkove to neni dobry recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Krém z mascarpone a šlehačky s jahodami
Přidáno před 2 hodinami

Banánová zmrzlina s Lučinou
Přidáno před 6 hodinami

Kuřecí dráček
Přidáno před 6 hodinami

Pečený patizon s bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami

Plněná kuřecí stehna s hráškovou kaší
Přidáno před 10 hodinami

Šťavnatý citronový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou
uvařil/a Uciela
před 2 hodinami

Jablkový zázrak
uvařil/a Teomi
před 2 hodinami

Cibulačka po česku
uvařil/a Iwushka01
před 7 hodinami

Dietní segedínský guláš s krůtím masem
uvařil/a Tony85
před 7 hodinami

Rajčatová polévka s nudlemi
uvařil/a Merylas
před 7 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a Zuzaja
před 9 hodinami

Kuřecí nudličky na kmínu
uvařil/a limosek
před 9 hodinami

Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
uvařil/a andre.kleinova@seznam.cz
před 10 hodinami

Expres kuře na paprice
uvařil/a Danca11
před 11 hodinami

Mléčná rýže, sladká
uvařil/a Ronnykush
před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: lví hlavy recept recept lví hlavy recept na lví hlavy lví hlavy jídlo lví hlavy recepty lvi hlavy z mletého masa recepty- lví koule / čína lví hlavy čínské na jídlo lví hlavy recepty recepty - lví hlava masové koule lví hlavy kuřecí lví hlava
Suroviny: maso, cibule, vejce, chilli, víno bílé, bambusové výhonky, houby sušené, zázvor mletý, sůl, cukr, moučka škrobová, zelí, olej, vývar, paprika sušená pálivá, cukr, víno, omáčka sojová
Lví hlavy - čínský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKQW
12 názorů