Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lví hlavy - čínský recept

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 2. 2019 15:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 294 kJ / 1 265 kcal
Bílkoviny119,75 g
Tuky69,51 g
Vláknina25,65 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,81 g
Sacharidy21,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro milovníky "číny" zase trochu jiný recept :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

14. 5. 2020 03:51

houba: Já jsem se tak pobavila tím komentem od Františky, že jsem ti zapoměla poděkovat za ten tvůj zajímavý příspěvek. Tak abych to napravila, děkuji alespoň dodatečně. Děkuji! :-8:-K Moc zdravím!:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2020 23:49

Frantiska: Díky za tenhle úžasný komentář! :-D:-K Skvěle popsaný přříběh s překladačem, tak to jsem se opravdu pobavila a zasmála! :-D:-D:-D:-D To se ti povedlo! ;-):-D A dík za tu práci s vyhledáváním. Taky jsem většinou zvědavá a někdy hledám, co o receptu říkají ti druzí, ale toto nebyl ten případ, jídlo mi chutnalo tak, jak je popsané, tak jsem ani nehladala žádné další informace. Některé ty ingredience mne ale zarážejí, ty nejmenoval ani casino, když psal, co tomu říká ta jeho "čínská bible". No ani mistr Klíma asi neumí čínsky, taže i jeho recept může být trochu jiný. Moc ti fandím pro tu tvoji zvídavost. :yes: Měj se moc fajn a děkuji za zjištěná vysvětlení. Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

Frantiska Frantiska

13. 5. 2020 23:30

MamlajdaD: tak me to zaujalo, ze jsem patrala a diky prekladu google, ktery je velmi nedokonaly jsem se dopatrala i historie receptu :) podle legendy ho máme díky císari Yang Guang (569–618). Proletla jsem par receptu a v nekterých byly navíc krome krabího masa i krevety. Houby mi to neprelozilo žádné. Jen veprove maso nakrajene na zrnka ryze nebo granotove jabloko :))) google translator neprestava prekvapovat svou poeticnosti; krabí maso; šalotku, šťávu ze zázvoru, male krevety, sul, víno a škrob. Máme to promíchat :) a utvořit velke knedliky.

https://baike.baidu.com/item/%E6%B8%85%E7%82%96%E8...

houba houba

13. 5. 2020 22:29

MamlajdaD: Jednak se domnívám, že ani čínská jídla nevaří všude stejně, ale osobně mám asi takovou povědomost, že do lvích hlav dávají maso krabí. Jestli někde krevety, nevím, ale proč ne. Já krabí maso opravdu nekupuju, ale dávám páry tyčinek těch drahých krabích. Maso je dobré umlít trochu víc, než používáme na karbanátky. Smíchá se s čínským vínem shao sing, lehce sojovkou, troškou škrobu, bambusovýma výhonkama, strouhaným zázvorem čerstvým a krabím masem. Jasně se osolí. Vetsí koule se obalí v testíčku z bílků a škrobu a osmaží ve vrstve oleje. Vedle se udělá nálev z vody, shao sing a sojovky, do kterého se ty osmažené koule dají a tak 10 min se to povaří. Do misek so koule pak ponoří do hovězího nebo jineho vyvaru a pouzije se i ten nál

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2020 18:09

casino: Děkuji za promptní informaci! :yes::-8 Jen tedy nevím, jestli se běžně v super/hyper - marketech dají vůbec sušené krevetky koupit, nikdy jsem je v obchodech nehledala. Ale i s tou cibulí a houbami to fakt bylo jedlé!;-):-8 Přeji pevné zdraví! :-K:-K:-K

casino casino

13. 5. 2020 17:58

MamlajdaD:
No, hodil jsem voko do mé čínské bible od D. Klímy a on cibuli nedává a místo hub sušených dává sušené krevetky :-)

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2020 17:47

Eja57: Taky bych byla zvědavá! Byla bych ráda, kdyby houba sem písla podrobnější názor, zatím napsala, že do masa nepatří cibule. Opravdu je to asi "počeštěný" recept.;-):-8 Díky za komentář a zdravím!:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2020 17:42

houba: Díky! No já si ani jako velký hříšník nepřipadám, spíš něco "Jak jsem koupila, tak prodávám!".;-) Ale co je to platné!:-( Moc zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

13. 5. 2020 17:40

houba: no jak to má být opravdu???? fotka super....když ne vložit recept tak aspoň sem do komentáře

houba houba

13. 5. 2020 17:32

MamlajdaD: Joo, jasne, to zas nekdo počeštil :-) Neříkám že to nemuže být dobre, ale echt lví hlavy jsou ponekud odlisne. Ta osoba, co to vlozila do casopisu by mela napsat, ze to je jen její verze :-) Vy za to nemuzete!

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2020 15:58

Houba: Moc děkuji za přidanou fotografii, je opravdu moc zdařilá! :yes::-K Ke komentáři můžu říct jen to, že jsem recept kdysi opsala z nějakého časopisu. Když jsem ho vyzkoušela, bylo to docela dobré. Ale jestli recept není úplně správný, :-( tak se omlouvám, ale nám to tehdy opravdu chutnalo. :-) Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

houba houba

13. 5. 2020 15:43

Čínské lví hlavy nikdy nejsou s cibulí a celkove to neni dobry recept.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lví hlavy recept recept lví hlavy recept na lví hlavy lví hlavy jídlo lví hlavy recepty lvi hlavy z mletého masa recepty- lví koule / čína lví hlavy čínské na jídlo lví hlavy recepty recepty - lví hlava masové koule lví hlavy kuřecí lví hlava

Suroviny: maso, cibule, vejce, chilli, víno bílé, bambusové výhonky, houby sušené, zázvor mletý, sůl, cukr, moučka škrobová, zelí, olej, vývar, paprika sušená pálivá, cukr, víno, omáčka sojová

TopRecepty.cz

Lví hlavy - čínský recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKQW