Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Energie | 5 432 kJ / 1 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,83 g |
Tuky | 64,97 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 9,11 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 55,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept:
POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)
500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.
Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Další recepty
Suroviny: maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl
Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Nx
0 názorů