Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 45-50 minut + namáčení hub 4 a více Polévky 0 názorů

Suroviny

500 g uzeného masa
500 g kysaného zelí
velká hrst sušených hub
bobkový list
3 zrnka pepře
1 menší cibule
50 g slaniny
40 g hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočíme sušené houby, dáme vařit na kostičky nakrájené uzené maso spolu se zelím, namočenými houbami a kořením.

  2. Zvlášť osmažíme na slanině cibuli, přidáme mouku, uděláme jíšku a přidáme do polévky. Vše ještě společně provaříme nejméně 15 minut.

  3. Pokud chcete vařit maso vcelku, přidejte zelí později, aby nebylo rozvařené.

Poznámka

Původní recept:

POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)

500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.

Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo