Moje zelňačka

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Polévky 5 názorů

Suroviny

250 g kysaného zelí
sůl
kmín
trochu sušených hub
hladká mouka
1 menši cibule
1 klobása
sladká paprika
olej
trochu smetany
kousek masoxu
2 menší brambory
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kyselé zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby, brambory, sůl, kmín, kousek masoxu a vaříme.

  2. Osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, opeču oloupanou a nakrájenou na kostičky klobásu, zapráším červenou paprikou, krátce osmažím a přidám do zelňačky.

  3. Nakonec přidám 3-4 lžíce smetany a ještě krátce provařím.

  4. Zahustíme hladkou moukou s vodou a povaříme, já nezahuštovala, měla jsem ji dost hustou. Dá se vařit i na Vánoce, ale bez uzeniny.

  5. Nebo druhá varianta: brambory si uvaříme ve slupce zvlášť a horké oloupané a pokrájené přidáme do hotové zelňačky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje zelňačka

Tématické fráze: zelnačka recept zeln zelňačka zelnačka bez uzeniny zelnačka na vanoce super zelnacka zelnacka bez uzenin zelňačka bez hub suprzelňačka vánoční zeln moje zelňačka recepty zelnačka zelnˇačka recepty na zelňačka hrnickova kucharka zelnacka zelňačka z kyselého zelí a hub cervena vanocni zelnacka polévka zelnˇačka hrníčková zelnačka hustá zelňačka

Zapomněl/a jsem heslo