Kulajda podle Václava Havla

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Polévky 0 názorů

Suroviny

5-6 větších brambor
1 PL celého kmínu
50 g sušených hub
200 ml smetany ke šlehání
1 PL hladké mouky
2 PL octa
1 PL třtinového cukru
hrst čerstvého kopru
sůl
mletý černý pepř
Dále:
8 vajec
kopr na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem (asi 1000 ml). Do dalšího hrnce dáme sušené houby, zalijeme je zhruba 300 ml vody a vaříme doměkka. Po uvaření houby přelijeme i s vývarem do brambor.

  2. V hrnečku smícháme smetanu s lžící mouky a přes cedník nalijeme do polévky, nebudou tam hrudky.

  3. Polévku zamícháme a vaříme ji alespoň 20 minut tak, aby zhoustla, během vaření přidáme ocet, který zabrání změknutí brambor.

  4. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a lžící třtinového cukru a ještě necháme chvíli povařit. Do hotové polévky ještě přidáme nasekaný kopr.

Poznámka

Hotovou polévku podáváme s vejci uvařenými natvrdo.

Zdroj: Vaříme krok za krokem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kulajda podle Václava Havla

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo