Kyselica z Březůvek

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 4 názory

Suroviny

250 g drobných fazolí
250 g kysaného zelí
asi 100 g sušených hub
2-3 brambory
mletý pepř
mleté nové koření
sůl
300 ml kysané smetany
200 ml sladké smetany
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole na noc namočíme ve vodě. Druhý den je i s houbama uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kostky brambor, koření a sůl a dovaříme.
    Zelí s trochou vody uvaříme zvlášť.

  2. Smícháme zelí s fazolovým základem, přidáme smetany a krátce provaříme. (Do misky si odeberu trochu vřelé polévky, rozmíchám v ní zakysanku a vše vliju zpět do polévky.)

Poznámka

Z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.

Polévka je díky sušeným houbám tmavá, voní jimi i zelím a chuťově je jemně kyselkavá a hodně sytá i bez mouky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselica z Březůvek

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: ak sa ponáhľam, volím šošovicu je rýchlo uvarená...:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: s čočkou bych mohla také vyzkoušet, máme ji moc rádi ;-)

    popoluska340: doufám, že bude chutnat :-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    paradne jedlo posielam bodiky,uz som robila v minulosti,len bez tych zemiakov,ale vyskusam podla tvojho teceptiku.:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robím...s mrazenými václavkami. A keď bolo ďaleko do obchodu a nebola doma fazuľa, dala som šošovicu, tiež dobré.

    Odpovědět

Tématické fráze: houby v březůvky vareni jidel brezuvky brezuvky recept na kyseicu s fazolí kedlubnovo cuketove zelí březůvka obecna kedlubnovo cuketové zelí recept