Kyselica z Březůvek

Suroviny

250 g drobných fazolí
250 g kysaného zelí
asi 100 g sušených hub
2-3 brambory
mletý pepř
mleté nové koření
sůl
300 ml kysané smetany
200 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Fazole na noc namočíme ve vodě. Druhý den je i s houbama uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kostky brambor, koření a sůl a dovaříme.
    Zelí s trochou vody uvaříme zvlášť.

  2. Smícháme zelí s fazolovým základem, přidáme smetany a krátce provaříme. (Do misky si odeberu trochu vřelé polévky, rozmíchám v ní zakysanku a vše vliju zpět do polévky.)

Poznámka od kuchařky

Z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.

Polévka je díky sušeným houbám tmavá, voní jimi i zelím a chuťově je jemně kyselkavá a hodně sytá i bez mouky.

Komentáře k receptu Kyselica z Březůvek

Tématické fráze: houby v březůvky vareni jidel brezuvky brezuvky recept na kyseicu s fazolí kedlubnovo cuketove zelí březůvka obecna kedlubnovo cuketové zelí recept