Kyselica z Březůvek

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 4 názory

Suroviny

250 g drobných fazolí
250 g kysaného zelí
asi 100 g sušených hub
2-3 brambory
mletý pepř
mleté nové koření
sůl
300 ml kysané smetany
200 ml sladké smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole na noc namočíme ve vodě. Druhý den je i s houbama uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kostky brambor, koření a sůl a dovaříme.
    Zelí s trochou vody uvaříme zvlášť.

  2. Smícháme zelí s fazolovým základem, přidáme smetany a krátce provaříme. (Do misky si odeberu trochu vřelé polévky, rozmíchám v ní zakysanku a vše vliju zpět do polévky.)

Poznámka

Z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.

Polévka je díky sušeným houbám tmavá, voní jimi i zelím a chuťově je jemně kyselkavá a hodně sytá i bez mouky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselica z Březůvek

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: ak sa ponáhľam, volím šošovicu je rýchlo uvarená...:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: s čočkou bych mohla také vyzkoušet, máme ji moc rádi ;-)

    popoluska340: doufám, že bude chutnat :-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    paradne jedlo posielam bodiky,uz som robila v minulosti,len bez tych zemiakov,ale vyskusam podla tvojho teceptiku.:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robím...s mrazenými václavkami. A keď bolo ďaleko do obchodu a nebola doma fazuľa, dala som šošovicu, tiež dobré.

    Odpovědět

Tématické fráze: houby v březůvky vareni jidel brezuvky brezuvky recept na kyseicu s fazolí kedlubnovo cuketove zelí březůvka obecna kedlubnovo cuketové zelí recept

Zapomněl/a jsem heslo