Kuřecí smetanové kousky a těstoviny trofie
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, nebo větší nudličky. ½ kapie nakrájíme na kolečka, zbytek na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, nebo větší nudličky. ½ kapie nakrájíme na kolečka, zbytek na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na…
Brambor nastrouháme najemno jako na bramborák a s ostatními surovinami vypracujeme v husté těsto (pokud je třeba, trošku vody slijeme).Houby se zeleninou povaříme ve…
Rýži (500 g - tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody - stejně velké jako hrnky…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme v osolenej vode.Nakrájané fazuľky povaríme v osolenej vode 10 minút. Obe zeleniny po uvarení scedíme a prelejeme…
Pohánku dáme do misy, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, prikryjeme a zabalíme do paplóna. Necháme 30 minút zabalené. Potom odkryjeme, premiešame a necháme…
Na oleji krátko opražíme nadrobno narezanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom, nasekaným zázvorom, chilli papričkou a kari.Vložíme na malé kocky nakrájané zemiaky a…
Nejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. …
Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, o průměru 18 cm,. na střední teplotě osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný…
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Cícer rozmixujeme. Pridáme vajcia, majoránku a soľ. Dobre zmiešame na jednoliatu hmotu.Na vymastený alebo papierom vyložený plech dáme cícerovú hmotu a lyžicou ju…
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…
Sivena nafiletujeme.Začneme s přípravou hráškového pyré. Na másle orestujeme najemno najkrájenou pancettu, cibuli a česnek, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.Přidáme…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Pokud máme zeleninu mraženou, necháme povolit na pokojovou teplotu a vše smícháme s olejem a nahrubo nastrouhanou mrkvičkou.Dochutíme solí a česnekem .Promícháme a…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, hrášek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut…
Brambory uvarime i se slupkou den predem. Druhy den je oloupeme a nakrajime na mensi kousky. Pridame k nim krabi tycinky, krevety a vsechny ostatni ingredience.Dochutime…
Tvaroh, jemně strouhanou cibuli a drobně pokrájené jarní cibulky (bílou i zelenou část) vidličkou spolu důkladně promícháme. Přidáme lžíci majonézy a vařená oloupaná…
Placky: Surové zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, prelisujeme cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, dáme všetky koreniny, múku, vajcia, dochutíme. Pečieme na oleji placky…
Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a…
Vykostěné krůtí stehno rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka na maso, rovnoměrně rozetřeme. Poklademe zeleninou (měla jsem…
Brambory nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme mrkev. Brambory, mrkev a hrášek dáme do zapékací mísy.V míse smícháme smetanu, utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky. Dýni krájíme i se slupkou.Do pekáčku dáme filé, které jsme osolili, opepřili, posypali kořením na ryby. Na každé filé dáme…