Jarní kedlubny podle pana Sapíka

Patrik581102 Kuchař: Patrik581102

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

2 kedlubny
80 g zeleného hrášku
1 dl bílého vína
sůl
muškátový oříšek
bílý pepř
citronová kůra
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli.

  2. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme.

  3. Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené kedlubny. Přidáme trochu citrónové kůry, muškátového oříšku a zelený hrášek. Chvilku restujeme.

  4. Podáváme teplé jako přílohu. Já si to dal jako letní večeři samotné. Taky mi chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jarní kedlubny podle pana Sapíka

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Výborná príloha. :yes: Kaleráb nabral výbornú chuť po víne a hrášková chuť tomu kontrovala. Akurát som nepridala muškátový oriešok, nemám ho rada. Ale to je môj problém. :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: rajská omáčka podle sapíka hranolky od sapíka karbanátky od sapíka rajská podle sapíka recepty kuřecí od sapika rajská omáčka dle j.sapíka kůra z kedlubny videorecepty od sapika matesy podle sapíka kedlubny na smetaně dusene kedlubny citronova kura zelí podle sapíka kedlubna na sladkokyselo recepty z kedluben kure na smetane od sapika zadělávané kedlubny recept kedlubnové zelí podle sapíka kure podle sapika luštěniny od sapíka domácí hranolky od sapika