Kotleta v pikantním ovocném rozvaru
Recept ještě nebyl hodnocenNaklepanou kotletu osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením z obou stran a necháme odležet. Ovoce si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naklepanou kotletu osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením z obou stran a necháme odležet. Ovoce si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji…
Do mixéru vložíme ořechy, brusinky, posekaný česnek, žervé, Nivu a smetanu. Vše umixujeme dohladka, případně dochutíme solí. Na másle opečeme pozvolna plátky hrušky.…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny…
Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12ti sušenkami, na…
Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!)a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody. Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v…
Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem…
Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné…
Vysypeme si pekáč moukou nebo dáme nepečící papír, na plech si rozválíme listové těsto, tloušťka cca 2-3mm, na to poklademe slaninu, na ni šunku, pak hrušky-nakrájené…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe dvěma špalíčky Nivy, poté stočíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Osolíme také na…
Hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Do kastrůlku vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme hrušky, ořechy, pokapeme medem a opečeme z obou stran.
Jáhly spaříme na sítku 2-3x vařící vodou (přelívám je vodou z konvice a mezi každým "přelitím" je ještě krátce propláchnu studenu vodou z kohoutku), dáme do hrnce,…
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4…
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme…
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Banán nakrájíme na kolečka, mrkev a hrušku nastrouháme na velkých slzičkách nahrubo. Rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme kakao, skořici a med, promícháme, ochutnáme.…
1. Maso si nasolíme a namarinujeme v olivovém oleji s kořením. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. 3.…
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod…
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli…
Nejdříve si nakrájíme na malé kostičky jablko a hrušku. Zvlášť si nakrájíme na měsíčky nebo kolečka citron a pomeranč. Druhý nakrájíme také, ale dáme jej bokem na ozdobu…
Zapékací misku vystříkáme olejem. Dno vyložíme kaší, pečlivě uhladíme. Povrch kaše zarovnáme ovocem nakrájeným na tenké plátky, okořeníme a narovnáme druhou polovinu…
Jablka, dýni, cibuli, česnek a hrušku nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, osolíme a vše promícháme. Takto připravenou směs rozprostřeme na dno pekáče, navrch…
Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
V akci: Vánoce za hubičku? Majonéza, vejce, olej, Salko či okurky jsou teď k mání za výrazně nižší ceny
Vyhlášená perníkářka Eva peče podle 100 let starého receptu, který se dědí z generace na generaci. Tyhle perníčky pak chce každý!
Dokonale krémové houbové rizoto: Nejlepší chuť zajistí houbový vývar i tento jednoduchý postup přípravy