Karamelová hruška se zmrzlinou

Merylas Kuchařka: Merylas

2 porce Ostatní 38 názorů

Suroviny

1 pevnější hruška
30 g krupicového cukru
zhruba 1 dcl vody (na zalití karamelu) nebo červené víno a přidáme
asi tak 2 hřebíčky
kousek skořice(je možné použít i malinký kousek badyánu)
2 kopečky zmrzliny - měla jsem jogurtovou lesní směs
na dozdobení:
šlehačka nebo možno i menší kousky ovoce
meduňka nebo máta - vše dle vlastní fantazie
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.

  2. Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červené a přidala jsem hřebíček a kousek skořice.

  3. Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je.

  4. Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně.

  5. Po důkladném zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelová hruška se zmrzlinou

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: hruška s karamelem hrušky s karamelem flambovana hruška dezert hruška hruska recepty hruška recept dezert hrušky se zmrzlinou recept hruška flambovane hrusky recept na zmrzlinu hruška jako dezert hruskovy dezerty super hruškové dezerty slivovice z hrušek hruška na karanelu hruška v karamlu pečená hruška s karamelem hrušky sezmrzlinou pečená hruška se zmrzlinou hrusky s karemelem

Zapomněl/a jsem heslo