

Karamelová hruška se zmrzlinou
Suroviny 2 porce
- 1 pevnější hruška
- 30 g krupicového cukru
- zhruba 1 dcl vody (na zalití karamelu) nebo červené víno a přidáme
- asi tak 2 hřebíčky
- kousek skořice(je možné použít i malinký kousek badyánu)
- 2 kopečky zmrzliny - měla jsem jogurtovou lesní směs
- na dozdobení:
- šlehačka nebo možno i menší kousky ovoce
- meduňka nebo máta - vše dle vlastní fantazie
Postup přípravy receptu
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.
Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červené a přidala jsem hřebíček a kousek skořice.
Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je.
Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně.
Po důkladném zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karamelová hruška se zmrzlinou
-
Romario, děkuji
-
to přímo volá o vyzkoušení... krásné
-
Danuš, děkuji
Musím ještě do receptu dopsat, že je lepší dát koření i do karamelu s vodou. Má to větší šmrnc. Ze začátku jsem byla opatrnější, protože jsem dělala pro vnoučata.
-
Krasne
.Mam to presne naopak nez Lykeli
. Vylozene muj salek kavy...
+34
-
Není to můj šálek kávy, ale za krásnou fotku posílám bod.
-
Všem děkuji za pochvalu
Budu ráda,když vyzkoušíte.
-
parada
-
Maruško, taky se omlouvám, až dneska jsem tu hrušku našla, je nádherná a fotky také
+
-
Tohle mi Maruško uniklo, promiň, ale máš to skvostné
-
Jejda,jejda ,jejda.Hrušky a zmrzlina,moji oblíbenci.Za co????
Fotka povedená,monitor olízaný.
-
Ještě jednou vám všem děkuji za milé komentáře
-
Moc hezké
+
-
+24
a fotky jako z časopisu
-
Maruško, to je krása
-
Krásné,lákavé!