Švýcarský hruškový koláč

lucie.stefanova Kuchařka: lucie.stefanova

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 1 názor

Suroviny

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
50 g másla
3 vejce
špetka soli
Dále:
3 kelímky kysané smetany
cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek
kakao
skořice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit.

  2. Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme, okraje být nemusí.

  3. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nakrájené a jádřinců zbavené hrušky (já dávala celé půlky, ale může být klidně na kostičky) a zalijeme je kysanou smetanou s vanilkovým cukrem.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna, cca 45 minut, asi na 160 stupňů. Před servírováním povrch moučníku sypeme kakaem či skořicí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švýcarský hruškový koláč

  • JaneeS JaneeS

    Tento moučníček si zaslouží více pozornosti, protože je moc moc dobrý. Posílám zasloužený bodík :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hruškový koláč na plech hruškový koláč švýcarský koláč hruškový koláč se zakysanou smetanou hruškové řezy hruškovy syrové bulky vláčný hruškový koláč hruškový dort hruškový koláč s kysanou smetanou hruškový koláč recept kakaový hruškový koláč švýcarský koláč s ovocem hruskovy kolac se smetanou hruskovy kolac kakaovy hruškový koláč s kakaem hruškový koláč bez vajec svycarsky jablkovy kolac švícarský koláč hruškovi bulky sýrové koláč vlnobití

Zapomněl/a jsem heslo