Jahelník bez tuku
Recept ještě nebyl hodnocenJahly sparime v horke vode (dat do sitka a prolit min. dvakrat varici vodou). Sparene jahly dame do hrnce s mlekem a vodou, privedeme k varu a stahneme teplotu. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jahly sparime v horke vode (dat do sitka a prolit min. dvakrat varici vodou). Sparene jahly dame do hrnce s mlekem a vodou, privedeme k varu a stahneme teplotu. Na…
Smícháme sypké suroviny.Ve vlažném mléku rozpustíme med, přidáme citronovou šťávu, olej a přilijeme k sypkým surovinám.Vše promícháme a přidáme nahrubo strouhaná jablka…
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka, nalijeme do vysoké sklenice a ihned podáváme.
Ovesné vločky, kokos a 3 PL třtinového cukru rozmixujeme. Směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pokropíme vodou, nebo mlékem. Hodně zralé hrušky oloupeme,…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a…
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a…
Troubu vyhřát na 200st. Těsto: - Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme…
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme. Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být…
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na směsi másla a olivového oleje z obou stran (asi 7 minut). Hrušky oloupeme,…
Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání…
Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři najemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky. Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k…
Do mixéru vložíme ořechy, brusinky, posekaný česnek, žervé, Nivu a smetanu. Vše umixujeme dohladka, případně dochutíme solí. Na másle opečeme pozvolna plátky hrušky.…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny…
Kuřecí prsa rozklepeme mezi potravinovou fólii, osolíme, opepříme a posypeme paprikou, dáma plátek anglické slaniny, plátek sýru, na to kousek hrušky a asi 6-8 rozinek.…
Kuřecí stehýnka si částečně vykostíme (odstraníme kost z nejvíc masité části)osolíme, opepříme. Do části, kde byla kost vložíme nádivku, kterou jsme si připravili z…
Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe dvěma špalíčky Nivy, poté stočíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Osolíme také na…
Zelené lístky omyjeme a dáme na dno mixeru. Přidáme pokrájené ovoce a konopné semínko, zalijeme asi 2-3 dcl vody a rozmixujeme dohladka. Přelijeme do vysoké sklenice a…
Jáhly spaříme na sítku 2-3x vařící vodou (přelívám je vodou z konvice a mezi každým "přelitím" je ještě krátce propláchnu studenu vodou z kohoutku), dáme do hrnce,…
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4…
Oloupané brambory dáme vařit asi na 10 minut do osolené vody, scedíme a vložíme je do máslem vymazaného pekáčku, lehce opepříme, pokryjeme tenkými plátky oloupaných…
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme…
Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se…