Hruška na červeném víně se zeleným pepřem

Suroviny 2 porce

1 zelená hruška (nesmí být moc zralá)
2 dcl červeného vína
1 dcl Cinzana bianco
5 ks hřebíčku
špetka mleté skořice
plátek másla
1 lžička zeleného pepře ve slaným nálevu
med

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme vařit do malého kastrůlku spolu s vínem, cinzanem, skořicí a hřebíčkem.

  2. Vaříme do měkka, až se tekutina téměř vyvaří, hrušky vyjmeme a přidáme máslo, pepř a med dle chuti a ihned podáváme např. se zmrzlinou:-)

Komentáře k receptu Hruška na červeném víně se zeleným pepřem

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Eli tak jestli se do toho pustíte tak dej vědět jak vám chutnalo;-) Přítel se na to netvářil nijak nadšeně až do chvíle než to ochutnal, tak pak musel uznat, že je to mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle je vysoká kulinářská...jak z nějaké luxusní restaurace. Určitě bych to chtěla ochutnat, na realizaci bohužel zatím nemám odvahu. Snad až přijde syn s přítelkyní, to jsou takoví experimentátoři v chutích...snad si vzpomenu ;-). Každopádně ukládám :yes:.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • Suvicka Suvicka

    Hmmmm, mohlo by to byt dobre. Posilam bodik. ;-):yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala zizala

    :-O To je ale zajímavý recept :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hruska na vine marinovaná hruška hruška varena ve vine vařené hrušky marinovane hrušky hrusky varene ve vine hruškove víno recept hruska ve vine varena hruska hrušky na víně vařené víno hrušky ve víně odsíření vína vina hruska luxusní recepty z hrušek varena hruska ve vine bez červený bez červený hruška recept víno hruška