Taštičky plněné gorgonzolou s hruškou a ořechy

hosta Kuchařka:

Bezmasá jídla 7 názorů

58

Suroviny

250 g hrubé mouky
1 vejce
250 g měkkého tvarohu
lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
Na náplň a dohotovení:
100 g gorgonzoly nebo jiného sýru s modrou plísní
2 hrušky
hrst vlašských ořechů
2 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, vejce, přidáme tvaroh, změklé máslo a špetku soli. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho chvilku odpočinout.

  2. Hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a rozkrájíme je na plátky. Ořechy nasekáme nahrubo.
    Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme trochu sýra a přehneme do trojúhelníčku. Vaříme v osolené vodě 5 až 7 minut.

  3. Mezitím na másle opečeme hrušky dozlatova, ke konci přidáme i ořechy. Uvařené taštičky vyjmeme děravou naběračkou. Na každou porci pak na talíři přidáme trochu hrušek a ořechů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Taštičky plněné gorgonzolou s hruškou a ořechy

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo