Zemlbába (žemlovka) po našem
Recept ještě nebyl hodnocenDno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a promícháme. Pak přendáme na plech. Pečeme na horkovzduch při 160 stupních cca 20 minut, záleží samozřejmě na troubě.Utřeme…
Očištěnou řepu, okurku a jablko nastrouháme na velkých slzách, cibulku nasekáme nadrobno, nať na proužky.Nasekané bylinky, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, ocet,…
Ovoce rozvaříme ve 2 litrech vody, pak rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr a pudinky rozmíchané ve 500 ml vody a znovu chvíli povaříme. Nalijeme do sklenic,…
Do vzejitého kvásku přidáme mouku, vejce, sůl a skořici. Vymíchané těsto rozdělíme na polovinu. Z každé vyválíme tenčí placku, asi na velikost plechu a necháme v teple…
Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s ostatními surovinami na těsto. Musí být spíše hustší (nemělo by se rozlít, ale rozetřít stěrkou). Dáme do střední formy a pečeme…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Elegantní občerstvení naservírujeme do misky na nožce. Do té položíme kousek salátu, koktejl připravený z grilovaného kuřete, strouhaného jablka, smetany a majonézy a…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Dezerty do skleničky jsou skvělým řešením, jako svačina do práce či do školy. V této variantě můžete připravit i šťavnatý jablečný koláč, posypaný mandlovými lupínky na…
Klasické české pokrmy si nikdo nedovede představit bez dušeného zelí. Zkoušeli jste však zelí z kedlubny? Má příjemně nasládlou chuť, voní po česneku a hodí se k…
Tato jednoduchá buchta s jablky vám nabízí spoustu možností, jak ji ozvláštnit. Můžete vylepšit těsto přidáním rozinek, ořechů i čokolády a po upečení ji lze polít…
Chcete-li si dát něco sladkého, ale rádi se zdravě stravujete, vyzkoušejte koláč z žitné celozrnné mouky, slazený medem. Stačí smíchat všechny suroviny na těsto, nalít…
Jablečný koláč naruby, to proto, že se na plech dává nejdříve jablečná náplň, která se zalije těstem. Po upečení získáme vláčný a šťavnatý moučník s vůní skořice, rumu a…
Zdravá a vydatná svačinka, to je makový koláč s ovesnými vločkami, rozmačkaným banánem a nastrouhaným jablkem. Příprava je snadná a rychlá a nemusíte se bát zbytečných…
Zapomeňte na složité vyšlehávání bílků a žloutků do pěny, tato buchta je jako stvořená pro rychlou přípravu, když potřebujete rychle něco na stůl. Nic jí to neubírá na…
Šťouchané brambory, se zelím, cibulí a rozškvařenou slaninou, poslouží jako skvělá příloha k pečenému masu nebo také jako samostatný pokrm. Pokrm nápadně připomíná…
Na vypracování těsta vám budou stačit pouhé tři ingredience. Postup je stejný jako u ostatních štrúdlů, jenom rozinky jsou v tomto receptu nahrazeny brusinkami…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Chcete upéct moučník a nemáte času na zbyt? Máme pro vás tip. Stačí připravit těsto, rozválet na dva pláty, jeden pokrýt strouhanými jablky, přiklopit druhým a dát…
Moučník, který dělávaly naše maminky, nás ve vzpomínkách přenese do dětství. Bohatá, šťavnatá, jablečná náplň s pudinkem, mezi dvěma křehkými pláty těsta, krásně vonící…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…